J18: Växjö vann med 12-0
Publicerad: 2018-01-09
J18
Lakers J18-lag fullkomligen mosade Skövde på bortaplan i söndags när J18 Elit Södras fortsättningsserie drog igång. Slutresultatet skrevs till hela 12-0 efter att Hampus Sjöbrink svarat för tre mål.

Under söndagen var det återigen dags för seriematch för Växjös J18-lag när J18 Elit Södras fortsättningsserie drog igång. Lakers fick bästa tänkbara start på serien då man fullständigt mosade Skövde på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till hela 12-0 efter att Hampus Sjöbrink svarat för ett hattrick.

Den första perioden vann gästerna med hela 5-0 efter att hattrickskytten, Hampus Sjöbrink, svarat för två av sina tre mål i matchen under de första 20 minuterna. Även Mathias Kemppi noterades för två mål i perioden. Det femte målet gjordes av Hugo Wirell.

Felix Franzén, Jakob Bäckman och Jesper Eriksson gjorde ett varsitt mål under mellanakten som Lakers ”bara” vann med 3-0.

I början av den tredje perioden utökade Robin Ericsson Växjös ledning till 9-0 innan Hampus Sjöbrink gjorde sitt tredje mål för kvällen några minuter senare. David Chronvall satte 11-0 innan Hugo Wirell fastställde slutresultatet, med sitt andra mål i matchen, till 12-0 med 1.35 kvar av den ordinarie speltiden.

Skott: 16-54 (6-15, 6-17, 4-22)

Växjö ligger trea i tabellen med tre poäng efter en spelad match. Malmö och Borås, som ligger för Lakers i tabellen, har spelat en match mer än Växjö.

Nästa match spelas på torsdag hemma mot Karlskrona. Karlskrona har inlett serien med två raka förluster där man först förlorade mot Malmö med 2-4 för att sedan torska mot Borås med 0-2 matchen efter.