J18: Segersviten bruten
Publicerad: 2018-02-12
J18
Växjös galna segersvit stannade vid åtta raka trepoängare. Under söndagen föll nämligen Lakers hemma mot Oskarshamn med 5-6 i en galen tillställning.

Åtta raka segrar, sen tog det stopp för Växjös J18-lag. Under söndagen gästade bottenlaget Oskarshamn och lyckades skrälla och ta hem samtliga tre poäng efter att ha vunnit med 6-5 i en målrik och galen tillställning.

Gästerna fick en fenomenal start på matchen och ledde med 2-0 redan efter två minuter och tio sekunders spel. Därefter fick Oskarshamn chansen i powerplay två gånger om, men petade inte in någon mer puck i den första perioden.

I mellanakten bjöd Lakers på en häftig vändning. Först reducerade Ivar Kjellsson i numerärt underläge innan Hugo Wirell kvitterade och Rasmus Järvelin satte ledningspucken 3-2. Dessa tre mål gjordes på mindre än fyra minuter i början av perioden. Oskarshamn kvitterade i powerplay för att sedan återta ledningen innan Hugo Wirell kvitterade på nytt med 2.39 kvar av den andra perioden, som bjöd på hela sex mål.

I början av den tredje perioden tog gästerna ledningen för tredje gången i matchen när Oscar Eckerberg hittade nätmaskerna bakom Martin Von Schoultz i hemmamålet. Glödhete Hugo Wirell kvitterade några minuter senare till 5-5 med sitt tredje mål i matchen. Under slutminuterna av den ordinarie speltiden tog Oskarshamn ledningen för fjärde gången i matchen och denna gång lyckades inte Växjö kvittera utan fick till slut se sig besegrade.

Trots förlusten leder Växjö serien tre poäng före tvåan Borås och fem poäng före trean Malmö. Det ska också tilläggas att Lakers spelat en match mindre än Borås när det återstor tre omgångar av J18 Elit Södras fortsättningsserie.

Skott: 27-33 (6-13, 12-9, 9-11)

Växjös nästa match är mot tabelltvåan Borås på bortaplan söndagen den 18 februari. Matchen är av stor vikt där Lakers spelar bort Borås från seriesegern vid vinst.