Första trepoängaren när Timrå nollades
Publicerad: 2022-09-24
På tisdagen väntade premiärspel hemma i Vida Arena och hyllning av Sam Hallam. Och ett riktigt taggat Växjö Lakers fick Timrå på fall genom en klar seger med 4-0.

Premiär för säsongen 22/23 i SHL och hyllningsmatch för Sam Hallam och hans 10 år i Växjö Lakers som headcoach. Dessutom får vi se ett ordentligt spelsuget och inspirerat Växjö Lakers ta sig an den första perioden. Redan efter 43 sekunder ringer det bakom Jacob Johansson när Brian Coopper byter plats med Manuel Ågren som skjuter från blå. Och där framför är det Kellman som styr in 1-0 för hemmalaget.

Lakers fortsätter inspirerat genom hela den första perioden och det blir avkastning. Joel Persson serverar Joachim Blichfeld en smörpassning genom hela zonen och dansken skjuter stenhårt i bortre krysset, helt otagbart och vi har 2-0 efter 9.47.

När sedan Jeremy Boyce-Rothewall utvisas efter 10.25 så visar Lakers upp ett PP verkligen värt namnet. Med Rosén, Bengtsson och Joel Persson på banan hittar man ett stort spel, och när Persson lägger tillbaka pucken till Bengtsson så ringer det bakom Johansson igen. Lukas Bengtsson med ett direktskott rakt upp i närmsta kryss. Målet kommer efter 11.39. En riktigt bra premiär period från Lakers som även vinner skotten med 13-4.

Den andra perioden börjar med en rejäl forcering från gästerna som sätter ordentlig press på hemmalaget, som i sin tur hamnar djupt i egen zon. Mycket pga att man spelar lite långsammare och lite svårare. Men detta bryts i den 8:e minuten när först Anton Lander åker ut för en boarding och minuten senare Erik Walli Walterholm för en interference.

Lakers PP är vasst ikväll och Joel Persson är spelsugen med 2 assist så långt ger han Lakers ledningen med 4-0 när han direktskjuter stenhårt förbi Jacob Johansson efter 9.24. I slutet får vi ytterligare utvisningar. två var för lagen men där Tim Erixon straffas hårdast för en charging på Cooper som renderar en 5 minuters utvisning. Lakers vinner andra perioden med 1-0 och även skotten till slut med 10-6.

Den tredje perioden blir en transportsträcka och Lakers spelar av matchen på ett väldigt tryggt sätt. Man förlorar skotten med 6-11 men det är aldrig egentligen något hotfullt. En mycket väl genomförd match av Lakers som tar säsonegns första trepoängare.

Nästa match spelas på tisdag i Scandinavium mot Frölunda. Nedsläpp kl 19.00. Och se också till att ha din matchbiljett klar på torsdag när Brynäs gästar Vida Arena. Även där matchstart kl 19.00.