Inför Örebro - Växjö
Publicerad: 2021-04-27
I semifinal 3 besegrade Växjö Örebro med 1–0 efter att Marcus Sylvegård gjort matchens enda mål. Därmed har Lakers chans att avancera till final under tisdagskvällen.

Semifinalserien mot Örebro fortsätter att vara tajt och målsnål. Växjö vann semifinal 1 med 3–2 efter förlängning. I semifinal 2 vann Örebro med 1–0 och allra senast segrade Lakers med samma siffror i Behrn Arena.

Marcus Sylvegård gav Växjö ledningen i slutet av den första perioden. I den andra perioden var det en hel del utvisningar, där Lakers framför allt fick mycket tid i numerärt överläge, utan att lyckas hitta nätmaskerna bakom en storspelande Jhonas Enroth. I den tredje perioden var det Örebro som skapade mängder med målchanser, men Erik Källgren var fenomenal i Växjömålet. Keepern motade samtliga 31 skott som han fick på sig, varav 18 i slutakten.

-Lagen börjar gnugga lite på varandra. Vi kan varandra ganska väl. Vi har liknande tänk på hur man vinner hockeymatcher. Ett starkt lagspel kryddat med skickliga individuella spelare. Det är otroligt tajt och tillknäppt. Kort sammanfattat så vänder vi på det som skedde för två dagar sedan i Växjö, sade Sam Hallam på presskonferensen efter semifinal 3.

Med tanke på resultatet senast är förutsättningarna enkla inför kvällens semifinal 4. Växjö tar sig till SM-final vid vinst medan Örebro måste vinna för att kvittera matchserien och få till en femte- och direkt avgörande semifinalmatch på torsdag i VIDA Arena.

Samtliga tre semifinalmöten har slutat med uddamålet, där de två senaste endast innehållit ett mål. De båda lagen har därmed spelat fyra raka slutspelsmatcher, som slutat med uddamålet. Mycket tyder på att även semifinal 4 blir tajt, dramatisk och målsnål. Frågan är hur den slutar i kväll?

Kvällens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 20:00.

Visste du att…

… Växjös seger i semifinal 3 var den första på bortais mot Örebro på fem matcher.

… Växjö har vunnit 11 av sina 14 senaste tävlingsmatcher på resande skridsko.

… Erik Källgren har bäst räddningsprocent i slutspelet med sina 96,55 %. Örebro-målvakten, Jhonas Enroth, är tvåa med 95,83 %.

… Örebro har släppt in minst mål i slutspelet med sina åtta insläppta på sju matcher.

… Christian Folin har delat ut 18 tacklingar i årets slutspel. Med den siffran är han den spelaren som tacklats tredje flest gånger i slutspelet.