Welcome Keegan Lowe
Publicerad: 2022-07-23
Nyhet
Det har blivit dags att släppa ännu en pusselbit till årets lagbygge. Växjö Lakers välkomnar den nordamerikanske backen Keegan Lowe.

Växjö Lakers senaste nyförvärv är 29 år gammal och kommer senast från spel i HC Bolzano. Den vänsterskjutande backen är 188 cm lång och väger 87 kg.

Keegan kommer från en familj där idrotten alltid stått i fokus. Hans pappa Kevin Lowe är f.d. NHL-proffs och har vunnit hela sex Stanley Cup. Efter faderns aktiva karriär har han dessutom varit så väl tränare som sportchef i Edmonton Oilers. Hans mamma Karen Percy är f.d. alpin skidåkare och har bland annat tagit två OS-brons.

Lowe började spela hockey i Minnesota-laget Shattuck St. Mary's. Junioråren tillbringades i WHL (Western Hockey League) i Kanada där Lowe spelade för Edmonton Oil Kings. I 2011 års NHL-draft blev Keegan draftad som nummer 73 i tredje rundan av Carolina Hurricanes.

Säsongen 2013/14 väntade seniordebut i AHL för Carolina Hurricanes farmarlag Charlotte Checkers. Sedan dess har det blivit hela åtta säsonger, 478 AHL-matcher och 4 NHL-matcher på meritlistan för den defensiva backen.

Efter åtta seniorsäsonger i Nordamerika åkte Lowe inför föregående säsong till Europa och Italien för spel i HC Bolzano och österrikiska ligan ICE Hockey League. Nu står det klart att han stannar i Europa och gör sig redo för att SHL-debutera i Växjö-tröjan om knappt två månader.

"Jag hoppas kunna hjälpa Växjö att återigen vinna SM-guld"

- Jag är väldigt glad över att få ansluta till en framgångsrik organisation med en passionerad fanbas och hoppas kunna hjälpa till att ta tillbaka mästerskapet till Växjö. Jag och min familj kan knappt vänta med att komma på plats och jag ser fram emot att ansluta till laget och sätta igång med gemensamma träningen, säger Keegan.

Om drygt en vecka återsamlas Växjö Lakers A-lag som i och med kontrakteringen av Lowe nu har en komplett backbesättning.

- Vi har i och med Keegan fyllt vår backsida. Till sista platsen har vi sökt en back som är defensivt viktad och det är precis vad vi får i Keegan. Stark och oöm med defensiven som sitt absoluta fokusområden så kompletterar han övriga backar på ett bra sätt. Avtalet är skrivet på 1+1 år, säger sportchef Evertsson.

Häng med i lagbygget 2022/2023.
» Lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson