J18: Förlust mot Frölunda
Publicerad: 2019-03-08
J18
Under torsdagskvällen gästade Växjös J18-lag Frölunda där det blev förlust med 2-7.

Topplaget Frölunda blev för svåra under torsdagens bortamatch mot Göteborgslaget. Hemmalaget vann med klara 7-2 efter att man vunnit den andra perioden med 3-0.

Växjö fick dock en kanonstart på matchen då Robin Ericsson lyckades spräcka Hannes Kolléns nolla redan efter två minuter och sju sekunder. Hemmalaget kvitterade dock ett par minuter senare och tog även ledningen under slutminuterna av den första perioden.

I den andra perioden dominerade Frölunda stort och vann bland annat skotten med hela 20-6. Detta syntes också i målprotokollet då hemmalaget gjorde tre mål under mellanakten och gick till pausvila med en betryggande 5-1-ledning.

Lakers fick in en reduceringspuck redan efter 33 sekunders spel av den tredje perioden. Därefter var det återigen Frölunda för hela slanten. Göteborgslaget vann skotten med förkrossande 23-9 under slutakten och lyckades dessutom göra ytterligare två mål och till slut vinna med klara 7-2. Det är anmärkningsvärt att Frölunda vann skotten i matchen med hela 66-21.

Trots förlusten ligger Växjö åtta i tabellen med sina 17 inspelade poäng på 16 matcher. Lakers har samma poäng som nian Malmö och är endast en poäng bakom sjuan Almtuna i tabellen. Det återstår två omgångar av J18 Allsvenskan Södra innan tabellen ska summeras. Mycket står fortfarande på spel.

Skott: 66-23 (23-6, 20-6, 23-9)

Växjös nästa match spelas på lördag hemma mot Almtuna. Matchen är av stor vikt då Almtuna ligger en poäng före Lakers i tabellen. Matchen spelas i Växjö Ishall med nedsläpp 14.00. Ni är hjärtligt välkomna att heja fram framtiden till tre viktiga poäng.