Slutforcering gav 1 poäng mot Malmö
Publicerad: 2017-02-23
Efter ytterligare en spännande 3:e period och underläge med 2-0 lyckades Lakers forcera sig fram till 1 poäng borta mot Malmö under kvällen. Men Malmö vann tillslut efter straffar

Första perioden inleds av ganska så tempofattigt spel, och inget av lagen skapar några chanser för att spräcka nollan. Malmö får ett powerplay efter 3:57 efter Cory Murphy åkt ut för hakning. Hemmalaget behövde bara 27 sekunder innan dom hade snurrat upp gästernas box och Rhett Rakhshani fått fritt framför Viktor Andrén, och Rakhshani gjorde inget misstag utan prickade in 1-0 vid 4:24. Assister till målet tillskrivs Erik Forsell och Fredrik Storm. Växjö har väldigt svårt för att komma in i perioden och hemmalaget är det klart bättre laget. Malmö skulle utöka sin ledning efter en kontring där Lars Bryggman bryter en passning i egen zon, och Bryggman och Andreas Thuresson kommer i en 2 mot 1, där Bryggman bryter in framför Andrén och pucken letar sin in under armen på Andrén till 2-0 tid 17:04. Det är ställningen efter 20 spelade minuter. Gästerna skapade ett par heta chanser efter lite Malmö slarv, och det är Adam Brodecki som har bägge chanserna men pucken vill inte leta sig in bakom Cristopher Nihlstorp i hemmamålet. Skotten i första slutar 8-8.

Växjö kommer ut mer bestämt i andra perioden. Man sätter betydligt högre press och åker mer skridskor. Men man kommer inte till några större chanser med allt puckinnehav man trots allt har. Linus Fröberg får ett friläge men Nihlstorp räddar Fröbergs avslut. Ville Leino har en farlig styrning på en fin pass av Fröberg, men Nihlstorp håller igen benen. Hemmalaget skapar egentligen ingenting förens dom får ett powerplay efter 15:03 in i perioden efter ett lagstraff för 6 man på bortalaget. Där har Rhett Rakhshani ett farligt avslut i stolpen, och Lukas Haudum har ett avslut i utsidan av målburen sen Andrén kommit ur position. Växjö har 2 powerplay i perioden men utan någon större framgång. Vi får inte se några mål i andra perioden utan 2-0 följer med in i omklädningsrummen inför 3:e perioden. Skotten i andra slutar 7-10.

Inledningen av tredje perioden backar Malmö hem och Växjö får ta tag i spelet direkt. Men man har fortsatt problem att komma till dom farliga chanserna. Men efter 11:18 skulle bortalaget tillslut lyckas att spräcka nollan. Eric Martinsson får en passning av Olli Palola, och Martinsson slänger in pucken på mål där Robert Rosén står framför Nihlstorp med klubban i isen och styr in 2-1! Och bara 15 sekunder senare skulle kvitteringen komma. Ett slarvigt uppspel från försvararen i hemmalaget går upp mitt i banan, och där kommer Eric Martinsson och avlossar kvällens hårdaste skott rakt upp i vänstra krysset! Malmö skulle återta ledningen i ett nytt powerplay. André Benoit slänger i väg ett skott från blålinjen och Fredrik Händemark dyker upp framför Andrén och styr in pucken till 3-2, tiden 13:56. Men bortalaget skulle kraftsamla en sista gång och lyckades forcera in 3-3 med endast 9 sekunder kvar av 3:e perioden! Nick Bailen lägger in pucken mot mål, framför mål står Olli Palola som styr pucken på Dennis Everberg och in i nät. Och matchen till förlängning! Skotten i 3:e slutar 8-11.

I förlängningen får gästerna ett bra läge att avgöra i ett 4 mot 3, och trots hård forcering mot Nihlstorp så vill inte pucken in. Malmö får även dom ett powerplay med dryga minuten kvar av förlängningen men inte heller dom lyckas få in pucken och matchen får avgöras på straffar. Skotten i förlängningen slutar 0-1.

Väl på straffar sätter Malmö bägge sina straffar genom Rakhshani och Benoit, medans Emil Pettersson och Olli Palola missar sina straffar och bonuspoängen går till hemmalaget. Men Växjö behåller sin svit på minst 1 poäng på 19 raka matcher!

Nästa match går av stapeln på lördag då Brynäs IF gästar VIDA Arena!