• Huvudsponsorer

Växjö Lakers och Sam Hallam bryter kontraktet

12 maj 2017 16:00
Nyhet

Från Allsvenska Bofors kom han inför säsongen 2012/13 till klubben och har sedan dess tillhört Växjö Lakers ledarstab. Idag väljer Växjö Lakers och Sam Hallam att bryta det avtal där det egentligen återstår en säsong för att ingå ett nytt femårsavtal.


Sam Hallam kom till Växjö Lakers inför klubbens andra säsong i dåvarande Elitserien, 2012/13. Han klev då in i båset som assisterande tränare för att sedan ta över posten som huvudtränare. Säsongen 2014/15 tog han Växjö Lakers till klubbens första SM-guld och förra säsongen nådde han tillsammans med laget en ny milstolpe när man vann grundserien för första gången.

Idag har han varit i klubben fem säsonger men med ett år kvar på kontraktet väljer han nu att bryta det. Detta för att skriva på för fem nya år som huvudtränare.

"Det känns såklart jätteroligt"

- Det känns jätteroligt att förlänga kontraktet. Jag och min familj trivs väldigt bra i Växjö. Trots att vi trivs bra här har det sportsligt varit ett stort och tufft beslut för mig att ta med tanke på att det innebär att under väldigt lång tid vara på samma plats i en extremt resultatstyrd värld. Det enkla hade kanske varit att byta miljö men det här är den största utmaningen jag kan ge mig själv. En utmaning som jag ser fram emot i en miljö jag trivs väldigt bra i, säger Sam Hallam.

För sportchef Henrik Evertsson var det inte ett svårt beslut att förlänga Sams kontrakt.
- Att förlänga Sams avtal kändes som ett helt naturligt led i att fortsätta prioritera den kontinuitet som varit så framgångsrik för oss. Vi har under Sams styre lyft till att tillhöra det absoluta toppskiktet inom svensk ishockey och där vill vi fortsätta vara. Sam och övrig ledarstab står för allt det som klubben som helhet vill stå för - Seriositet, ambition, envishet, kompetens och stolthet.

Jag skulle kunna lista många fler anledningar men kort och gott trivs vi väldigt bra med varandra och vill fortsätta att arbeta tillsammans, avslutar Henrik Evertsson.

För en vecka sedan utsågs Sam Hallam till "Årets tränare" under SHL Awards där han hyllades för att ha tagit klubben från nykomling till framgångsfaktor inom SHL.
- Priset är något vi som lag och ledarstab delar på trots att det är en individuell utmärkelse. Det är en gemensam prestation som ligger bakom priset men det känns självklart jätteroligt att vinna och det är en stor ära, något jag är jättestolt över. Sen känns det lite konstigt att ta emot pris när vi inte nådde längre i slutspelet än vad vi gjorde den här säsongen, avslutar Sam.

Kontraktet med Sam Hallam är skrivet på 5 år och gäller till och med säsongen 2021/2022.