J18: Förlust i derbyt
Publicerad: 2017-09-17
J18
Så var även Växjös J18:s säsong igång på allvar. Tidigare under söndagen gästade laget Tingsryd där det blev förlust med 2-4.

Tidigare i veckan kickade Växjös J20 igång sin säsong genom att bortabesegra Örebro med 5-3. Idag var det äntligen dags för Lakers J18 att göra det samma när det vankades derby borta mot Tingsryd.

Tingsryd inledde matchen bäst och satte 1-0 i powerplay efter åtta minuter och 43 sekunders spel. Målet prickade Hugo Nilsson in. Samme Nilsson utökade hemmalagets ledning till 2-0 i slutet av den första perioden.

Filip Moen gav Lakers en lysande start på den andra perioden när han skickade in en reduceringspuck assisterad av Philip Andersson och Adam Bäckstrand. Tingsryd fick därefter chansen i spel fem-mot-fyra två gånger om utan att lyckas göra mål. Även Lakers fick chansen i numerärt överläge, men några fler mål fick vi inte se under mellanakten.

I den tredje perioden jagade Lakers en kvitteringspuck, men Emil Cederlund i hemmamålet gjorde flera bra räddningar. Under slutminuterna plockade gästerna målvakten Milton Rosén och med 1.03 kvar av den ordinarie speltiden skickade David Nilsson in 3-1 i tom kasse. Gustav Kapborg reducerade tolv sekunder senare, men med 28 sekunder kvar av matchen satte David Nilsson sitt andra mål i tom kasse inom loppet av 35 sekunder.

Skott: 33-19 (12-6, 10-6, 11-7)

Lakers nästa match äger rum torsdagen den 21 september då Linköping kommer på besök till staden. Linköping vann sin premiärmatch med 2-0 hemma mot Karlskrona under söndagen.