• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Växjö Lakers besegrade Timrå

10 januari 2019 21:20
Referat

Växjö Lakers första hemmamatch 2019 fortsatte i samma stil som 2018 slutade, hemmavinst och en stekhet kanadensare.


Brendan Shinnimin avslutade 2018 års sista hemmamatch med ett glödhett hattrick mot Mora, och varför inte fortsätta på den banan? 01:46 vispade den formstarke kanadensaren in egen retur och därmed också matchens första mål. Det var också Växjö som förde spelet i inledningen av den första perioden, men Timrå är snabba på att ställa om och kommer att försöka dra nytta av de chanser som kommer. Matchens första utvisning kom för hemmalaget, då Janne Pesonen gjorde sig skyldig till en hakning 10:00. Dock lyckades inte Timrå åstadkomma så mycket, Lakers boxplay var som vanligt effektivt. Gästernas första utvisning i matchen kom 14:34 för Oscar Drugge som gjorde sig skyldig till en fasthållning på Erik Josefsson. Powerplayet bjöd på några målchanser, och Svedberg gjorde ett par fina räddningar. Efter att Timrå blivit fulltaliga så lyckades bortalaget få fast pucken i ett par lite längre sekvenser men mot slutet av perioden återtog Växjö Lakers initiativet och vi gick till pausvila med 1-0 på tavlan, 10-6 i skott på mål och 1x2 minuters utvisningar för vardera laget.

Period två startade riktigt bra för Växjös del, Röndbjerg skapade ett jätteläge redan de första sekunderna, och man trampade på och fortsatte skapa lägen framför Svedberg. Men Timrå var som sagt giftiga i omställningarna, och man lyckades med hög fart under skridskorna sätta Lakersförsvaret ur spel ett par gånger och Andrén fick ingripa. I mitten på perioden så slog båda lagen av en hel del på tempot och även på skärpan och det var inte många passningar som gick till rätt adress. Strax innan powerbreak kom kvitteringen för gästerna. Det var tekning till höger om Andrén som pucken via diagonalpass av Henrik Törnqvist kom till Johannes Kinnvall som kunde sätta pucken 10:04 bakom Viktor Andrén. Strax efter kvitteringspucken kom hemmalagets andra utvisning då Arvid Lundberg visades ut för en tripping 10:23. Momentum för Timrå som dock inte kunde utnyttja det numerära övertaget denna gång. Janne Pesonen blev nästa namn i målprotokollet då Julius Junttila via en fin diagonalpassning hittade Janne som elegant satte ledningspuck nummer två för matchen. Tid för målet 13:14. Ytterligare ett mål skulle vi få se i perioden, det var Pontus Netterberg som 17:34 elegant hittade Josefssons blad och Josen kunde bara peta in hemmalagets trea för kvällen. Strax efter Josefssons mål, visades Johannes Kinnvall ut 17:55 för avsiktligt fördröjande av spel, men det numerära spelövertaget som följde gav en del att önska. Summeringen av denna mittenperiod sammanfattade vi till 2-1 i mål, 7-10 i skott på mål och 1x2 minuter för vardera laget.

Tredje perioden började Växjö i ett något högre tempo och en del närkamper, och man kom till ett par avslut. Timrå gjorde vad de kunde för att hålla nere tempot. Lakers tryckte ändå tillbaka bortalaget stundtals, och Svedberg höll kvar sitt lag så långt i matchen. Timrå hade en tuff period fram till ungefär halva tredje, då Timrå lyckades få in en puck 10:09. Hampus Larsson skickade upp en rökare i en skymd Andréns vänstra kryss. 3-2 på tavlan och spänning i VIDA Arena. Det blev lite nervöst på isen efter Timrås reducering, och gästerna lyckades hålla ner tempot och skapa en del oro i Lakers speluppbyggnad. Stundtals lyckades man trots detta komma till avslut. Med 1:36 kvar tog Timrå time-out, men hade tekning i egen zon så Svedberg stannade i målet. Timrå fick ganska snabbt tag på pucken och då lämnade burväktaren sin post till förmån för ytterligare en utespelare. Timrå kom dock inte närmare än så, och Växjö Lakers tog tre nya poäng efter en matchs som vi summerade så här: Mål 3-2, skott på mål 27-24 och utvisningarna fördelades 2x2 minuter för vardera lagen.

Nästa hemmamatch är redan på lördag 12/1 kl 15:15 i VIDA Arena då Brynäs står för motståndet, så säkra din plats: vlh.ebiljett.nu