J18: Åttonde raka vinsten
Publicerad: 2018-02-09
J18
Växjös J18-lag ångar på mot seriesegern i 18 Elit Södras fortsättningsserie. Under torsdagen tog man sin åttonde (!) raka trepoängare och toppar tabellen fem poäng före tvåan Malmö med en match mindre spelad än Skånelaget.

Lakers sanslösa form och segersvit fortsätter. Växjös J18-lag radar upp trepoängare efter trepoängare där man under torsdagen tog en ny seger borta mot Karlskrona. Lakers ledde med hela 4-0 efter två spelade perioder och vann till slut med 5-2 efter bland annat två mål av Adam Bäckstrand.

Den första perioden var jämn och bjöd på chanser åt båda hållen. Efter 14.23 fick gästerna straff, vilket Adam Bäckstrand förvaltade på bästa tänkbara vis och Växjö kunde gå till pausvila med en 1-0-ledning.

Under mellanakten tog Växjö över matchen helt och gick från 1-0 till 4-0 på drygt tio minuter. Philip Pedersen satte 2-0, Rasmus Augustin 3-0 strax därefter och Adam Bäckstrand skickade in 4-0, hans andra mål för kvällen, med 1.16 kvar av den andra perioden.

Karlskrona vann den tredje perioden med 2-1 och putsade därmed till siffrorna till 2-5. Växjös enda mål under slutakten gjordes av Hampus Sjöbrink i tom kasse med 35 sekunder kvar av matchen.

Samtidigt som Växjö tog tre poäng borta mot Karlskrona förlorade tabelltvåan Malmö mot Tingsryd med uddamålet. Det innebär att Lakers nu leder tabellen fem poäng före Malmö och har dessutom en match mindre spelad.

Skott: 25-28 (11-8, 4-11, 10-9)

På söndag spelar Växjö hemma mot Oskarshamn och har chansen att rycka till sig en åttapoängsledning med tre omgångar kvar. Oskarshamn ligger nästsist i tabellen med endast sju inspelade poäng på nio matcher. Senast föll man med uddamålet 3-4 hemma mot topplaget Borås.