Flera spelare är tillbaka
Publicerad: 2012-01-25

Växjö Lakers är sexa i den jämna tabellen - och nu väntar en ny viktig hemmamatch mot Frölunda.

Växjö Lakers har fått en bra start på 2012 med fem segrar av sex möjliga. Senast blev det straffvinst hemma mot HV71.

- Det var en bra match, vi jobbade stenhårt även om vi var i brygga ett tag och jag är absolut nöjd med två poäng, säger Janne Karlsson om fredagens batalj. 

Nu väntar Frölunda, ett lag som ligger fyra poäng före Växjö Lakers i tabellen. Lagen möttes i säsongspremiären då Frölunda vann med 2-0 i Scandinavium, men sedan har Växjö Lakers två raka segrar: 3-1 hemma i VIDA Arena och 6-2 i Scandinavium.

Växjö Lakers har en poängfavör på sex poäng mot Frölundas tre alltså.

- Det har varit bra matcher mot dem hela tiden. Den första matchen mot dem var tuff, men vi gjorde det bra även om vi förlorade, säger Janne. 

- Frölunda är ett skridskostarkt lag som jobbar hårt. De har börjat komma igång igen också tycker jag. 

Växjö Lakers har varit spellediga i fem dagar. 

- Det är på gott och ont. Som läget är nu var det bra, vi hade spelat många matcher med lite folk. I annat fall är jag inte för uppehållen. Men nu fanns inget att välja på för oss, vi behövde vila lite, säger Janne vars lag går in i en väldigt tuff period. 

- Nu spelar vi fem matcher på tio dagar, har tio dagars uppehåll och spelar sedan tio matcher på 22 dagar.

Mot Frölunda kommer flera skadade spelare tillbaka: Per Hållberg, Marcus Johansson, Mikael Eriksson och Tomi Kallio är alla spelklara. 

- Jag kan säga så mycket som att de är fit for fight, men hur laget ser ut tar vi under matchdagen, säger Janne Karlsson. 

Hur mycket har det slitit på laget att gå på så få spelare?
- Det är klart att det har slitit, men det har underlättat att vi tagit så mycket poäng för mycket handlar om det mentala spelet. I helgen var vi hellediga, men sedan har vi tränat på bra i veckan - jag ångrar inte upplägget vi haft och nu känns det väldigt bra. 

Och nu är flera tillbaka?
- Det är jättebra naturligtvis. Nu handlar det om att alla ska komma igång. För att vi ska komma vinna mot Frölunda måste alla underordna sig, vi måste jobba hårt och vara väldigt ödmjuka inför uppgiften. 

Matchen spelas i VIDA Arena med start 19.00 torsdagen 26 januari. Arenan öppnar redan 17.00 - välkomna då!

Redaktör Jonas Gustavsson