Inför Skellefteå – Växjö
Publicerad: 2020-03-10
Inför
I afton väntar grundseriens sista bortamatch då Växjö tar sig an hemmastarka Skellefteå.

Det återstår endast två omgångar av årets grundserie innan SM-slutspelet drar igång. Växjö, som är klart för slutspel och kommer hamna på en tiondeplats, gästar tabelltvåan Skellefteå under tisdagskvällen.

Växjö har spelat in 68 poäng på 50 omgångar och är åtta poäng före elvan Brynäs och nio poäng efter nian Malmö. Lakers kommer därmed sluta på en tiondeplats och möta sjuan i åttondelsfinal i en spännande serie, som avgörs i bäst av 3-matcher.

Senast föll Växjö med 4-5 borta mot Malmö i Malmö Arena. Fredrik Karlström blev tvåmålsskytt i matchen medan Roman Horak och Casey Bailey noterades för en varsin fullträff för Lakers.

Skellefteå har svarat för en stark säsong och ligger på en andraplats inför kvällens möte mot Växjö. Laget har spelat in 89 poäng på 50 matcher, samma notering som trean Färjestad och fyran Rögle. Skellefteå kommer givetvis göra allt för att hålla duon på avstånd och sluta på en andraplats när tabellen summeras på torsdagskväll.

Kvällens möte lagen emellan blir det fjärde och sista under årets grundserie. Skellefteå har vunnit två av de tre tidigare mötena mot Växjö under säsongen. Det är anmärkningsvärt att samtliga matcher slutat med bortavinst efter ordinarie speltid. Lakers hoppas självklart att den trenden håller i sig även i kväll.

Senaste mötet i Skellefteå vann Växjö med klara 4-1 efter att Ludvig Nilsson, Jakob Forsbacka Karlsson, Emil Pettersson och Roman Horak gjort Lakers mål i matchen. Det var för övrigt Växjös sjätte vinst på de åtta senaste bortamatcherna mot Skellefteå (slutspel inräknat).

Kvällens uppgift blir minst sagt något att bita i då Skellefteå har mycket att spela för samtidigt som laget vunnit sju (!) raka hemmamatcher efter ordinarie spel. Lägg därtill att Lakers endast vunnit två av sina åtta senaste matcher på resande fot.

Kvällens match spelas i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå, med nedsläpp 19.00.

Timmy