Förlust mot Luleå med 5-4
Publicerad: 2019-03-24
Semifinal 2 är över och vi fick se en tät och spännande match där Luleå drog längsta strået i första förlängningsperioden.

Första perioden i VIDA Arena startade med ett tidigt ledningsmål för Luleå. Det var Robin Kovacs som tråcklade sig igenom försvaret och kom ända in på Fasth som fick kapitulera. 0-1 efter 50 sekunders spel var kanske inte den öppningen publiken i VIDA Arena ville se. Men Lakers slog ifrån sig bra, man checkade fast Luleå i deras uppspelsfas flera gånger. 05:16 åkte Niklas Olausson ut två minuter för en tripping då han fällde Daniel Rahimi i offensiv zon. Powerplay för Lakers således och man skapade direkt en farlighet då Dominik Bokk fiskade upp en lös puck framför Lassinantti, men avslutet gick tätt utanför. Dryga minuten in i Luleås boxplay drog man på sig ytterligare en utvisning då Oscar Engsund fick en tvåa för roughing. 5-3 spel för hemmalaget och man ställde upp powerplay utan någon back, Fröberg fick agera siste man och det var också Fröberg som fick pucken direkt efter en tekning, han siktade väl och drog iväg ett handledsskott som gick rakt igenom Lassinantti och det stod 1-1 på jumbotronen. 07:01 kom målet och under 5-3 så Luleå fick bara in en utvisad spelare, men var snart fulltaliga igen. Sett över perioden så var det Växjö Lakers som förde spelet, ägde puck och skapade flest chanser. Resultat för perioden 1-1, skott på mål 10-4, och utvisningarna 2x2 minuter för Luleå.

Period två startade och vår alldeles egna Captain Reddox visade var skåpet skulle stå då han från offensiva blå stänkte in pucken bakom Lassinantti som inte ens hann reagera. Det var ett Reddox-mål som hette duga. Passningen kom från Peter Andersson och tiden för målet noterades till 57 sekunder. Spelbilden var till en början liknande som i första perioden, Lakers tuggade på och skapade klart mycket mer på isen är Luleå, men det var mycket grävande utmed sargerna, tufft och tight men på rätt sida gränserna enligt domarna. I en lång spelsekvens så fick Nichlas Hardt ett bra läge men Lassinantti var med på noterna. Strax efter fick Brendan Shinnimin en klubba i ansiktet som lämnades utan åtgärd. Luleå kröp närmare och mot slutet av perioden tryckte man ner Lakersförsvaret och gav sig lite längre anfall, och 15:07 kvitterade man genom Kovacs som noterades för sitt andra mål för kvällen. Gästerna fick med sig en hakningsutvisning på Roman Horák 18:15 och Växjö Lakers fick avsluta andra perioden i boxplay. Lagen gick till pausvila med följande siffror i statistikpärmen: 1-1. Skotten på mål blev 6-9 och utvisningarna 1x2 minuter för Växjö Lakers.

Tredje perioden började med 14 sekunder boxplay för Lakers, men det var snabbt överstökat. Vi hade ju lagt två perioder bakom oss med mål innan 1 minut var spelad, denna perioden tog det nästan två minuter, eller 1:57 för att vara exakt. Shinnimin tog in pucken i anfallszon, spelade Fröberg till vänster, som la in pucken i slottet och vem fanns där? Ja, Brendan Shinnimin och han gjorde inget misstag, utan Växjö Lakers återtog ledningen i matchen. Men 4:54 kvitterade Luleå ännu en gång genom Emil Larsson. Spelet efter kvitteringen fortsatte att vara tätt och lagen turades om att skapa farligheter, och det var helt öppet vilket lag som skulle få nästa mål. Eller vilket lag som skulle försvara sitt egna mål. Med 3:15 kvar kom trots allt ett mål, det blev Dominik Bokk som var sist på pucken som dansade ner bakom Joel Lassinantti och Växjö Lakers återtog ledningen igen i matchen. Direkt efter målet tog Luleå time-out, och bänkade Lassinantti för spel 6-5. Lakers lyckades bra med att boxa ut sin motståndare ända fram till det återstod 1:15 då gästerna ännu en gång lyckades kvittera och ta matchen till förlängning. Det var Emil Larsson som hittade nätmaskorna bakom Fasth denna gång. Den tredje perioden summerade vi till 2-2, skott på mål 17-10 och inga utvisningar i denna period.

Period fyra startade med ett par underbara lägen från Lakers, som parkerade sig i anfallszon och vårdade puck väldigt fint. Luleå fick slå ifrån sig flera gånger till icing under de tre minuterna. I ett av de första anfallen Luleå fick till, så lyckades Luleå få fram en puck i slottet, där Olausson på något sätt lyckas få in pucken och Luleå tar hem segern. Totalt skriver vi ihop matchens statistik till: Mål: 4-5, skott på mål 38-24 och utvisningsminuterna fördelades 1x2 minuter för Växjö Lakers och 2x2 minuter för Luleå.

Nästa hemmamatch i kvartsfinalserien är på torsdag den 28/3 kl 19:00, så se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu