Inför Rögle - Växjö
Publicerad: 2022-02-15
Växjö tog tre viktiga poäng senast då man bortabesegrade Brynäs med klara 5–1. Redan under tisdagskvällen är det dags för ny bortamatch, denna gång mot topplaget Rögle.

Efter en veckas matchuppehåll besegrade Växjö Brynäs på bortaplan under lördagen och studsade därmed tillbaka från 4–7-förlusten hemma mot Malmö. Gävlelaget tog ledningen i den första perioden, men under mellanakten lade Växjö i en högre växel och vann perioden med 3–0 efter två mål av Ludvig Nilsson och ett från Ludvig Claessons klubba.

Under den tredje perioden spelade Lakers kontrollerat och bjöd aldrig in hemmalaget i matchen. I stället kunde Robert Rosén sätta 4–1 och Glenn Gustafsson 5–1 innan hesa-Fredrik ljöd i Monitor ERP Arena.

Segern senast var viktig och tog Växjö närmare den sjätte- och sista direktplatsen till kvartsfinal. Nu är man endast två poäng bakom sexan Färjestad och femman Örebro, som dessutom spelat en match mer än Lakers.

Under tisdagskvällen är det ny jakt på poäng då Växjö återigen spelar på bortaplan. Denna gång mot tabelltvåan Rögle. Ängelholmslaget har blandat och gett under ett tag, men verkar ha växlat upp på slutet då man står på tre raka trepoängare inför kvällens möte mot Lakers.

Kvällens möte lagen emellan blir det tredje under årets grundserie. De tidigare två fajterna har slutat med hemmavinst, där Rögle vann sin hemmamatch med 6–2 och Växjö sin med uddamålet 3–2 efter att Richard Gynge gjort det matchvinnande målet.

Fjolårssäsongens grundseriemöte:

• 01-10-20 | Växjö – Rögle 2–1
  • 06-12-20 | Rögle – Växjö 4–2
  • 14-01-21 | Växjö – Rögle 3–2 OT
  • 27-03-21 | Rögle – Växjö 4–1

Även under fjolårssäsongen vann hemmalaget sina matcher lagen emellan. Växjö och Rögle möttes sedan, som vi alla minns, i SM-finalen, där Lakers vann med klara 4-1 i matcher.

Rögle är ett av SHL:s absolut bästa hemmalag då man spelat in 42 poäng på 18 matcher i Catena Arena. Det har blivit fem vinster på de sex senaste tävlingsmatcherna på hemmais. Växjö å sin tur bröt sin bortaförlustsvit senast och siktar i stället in sig på att påbörja en vinstrad i afton.

Kvällens match spelas i Catena Arena och har nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Rögle inte förlorat en hemmamatch efter ordinarie speltid sedan den 27 november 2021.

… Växjö vunnit en av sina fem senaste bortamatcher.

… senast Växjö tog tre poäng i Ängelholm var den 19 december 2019.

… Richard Gynge och Rögle-stjärnan, Adam Tambellini, delar tredjeplatsen i SHL:s skytteliga med 18 mål vardera.

… Martin Lundberg har sjätte bäst tekningsprocent i SHL med sina 56,36%.