J20: Strafförlust i Linköping
Publicerad: 2019-09-18
Under onsdagskvällen spelade Växjö sin tredje match för säsongen då man gästade Linköping. Lakers krigade till sig ett oavgjort resultat efter fulltid, men fick sedan se sig besegrade efter straffar.

J20:s säsong rullade vidare med match under onsdagskvällen då Linköping väntade på bortaplan. Växjö gjorde en riktigt fin krigarinsats och fick med sig en poäng efter ett sent kvitteringsmål. Dock föll man sedan på straffar.

Den första perioden var jämn spelmässigt där Växjö var effektiva då man gjorde två mål på sex skott. Lucas Edmonds gav Lakers ledningen i matchen efter 9.54 innan Linköping kvitterade blott 30 sekunder senare. Ytterligare 35 sekunder efter det tog Växjö ledningen på nytt då Hugo Wirell överlistade Matteus Ward i Linköpingsmålet.

Linköping dominerade den andra perioden rejält och vann bland annat skotten med förkrossande 15-3. Hemmalaget lyckades också kvittera till 2-2 då Arvid Costmar prickade in mellanaktens enda mål i numerärt överläge.

Hemmalaget fick en kanonstart på den tredje perioden då man omgående fick chans i numerärt överläge och tog även ledningen i spelformen. Växjö trycke på för ett 3-3-mål och fick också in kvitteringen med endast 59 sekunder kvar av den ordinarie speltiden. Målet gjorde Victor Stjernborg assisterada v Mathias Kemppi och Nils Thomasson.

Matchen gick därefter till förlängning där Linköping skapade de vassaste målchanserna, men Martin Von Schoultz höll tätt mellan stolparna i bortalaget. Bataljen gick således till straffar där Linköping till slut kunde avgöra i den sjunde (!) straffomgången.

I och med kvällens förslut har Växjö inlett säsongen med tre raka nederlag. Dock har man tagit poäng i två av matcherna och ligger på en åttondeplats i J20 SuperElit Södra.

Skott: 35-18 (6-6, 15-3, 8-9, 5-0, 1-0)

På lördagar går jakten vidare på säsongens första seger då Växjö tar sig an Malmö på bortaplan. Skånelaget ligger tvåa i tabellen efter tre raka vinster. Senast besegrade man Linköping på resande fot med 2-1 efter straffar.