Sexpoängsmatch väntar
Publicerad: 2011-10-24

Hemmamatchen mot Färjestad blev en missräkning för Växjö Lakers som förlorade med 4-1 och nu siktar laget mot att studsa tillbaka direkt mot Modo.

Matchen mot Färjestad är redan lagd till handlingarna.

- Vi är inte nöjda med vår prestation, men vi ska inte glömma att Färjestad var riktigt bra. Vi hade fem segrar på sex matcher inför den matchen och gick ner oss lite omedvetet och blev lite frustrerade när det inte stämde. Vi överarbetade och agerade osmart, summerar Janne Karlsson den senaste matchen.

Nästa match spelas under tisdagskvällen mot Modo borta. När lagen möttes i VIDA Arena gjorde Oscar Alsenfelt elitseriedebut och Växjö Lakers plockade historiens första trepoängare i den nya arenan via en 4-2-seger.

Växjö Lakers är sjua i tabellen, fyra poäng före elvan Modo.

- Det är svårt att undgå att kolla i tabellen, detta är en riktig sexpoängsmatch, säger Janne Karlsson.

Vad är Modo för typ av lag?
- Jag har sett olika typer av Modo, de har varit ojämna. De har kvaliteter och de jobbar på att få ihop det och få en balans i laget. De har många individuellt skickliga spelare och de har slagit topplag, så det finns bra kapacitet där.

Modo har två raka förluster, men har å andra sidan vunnit sina två senaste hemmamatcher. Modo är sämst i serien på power play och näst sämst i box play.

Växjö Lakers är starka på bortaplan och har vunnit de tre senaste matcherna där.

- Hemma är det en ambition att vilja väldigt mycket, borta nöjer man sig med det lilla. Vi är inte där att vi kan föra matcher helt och hållet på hemmaplan ännu, men det måste vi lära oss, menar Janne Karlsson.

Power play är viktigt, det var inte så bra mot Färjestad?
- Vi skapade enormt med chanser, men vi gör lite smådetaljer fel. Jag vet att vi kan ha ett bra power play, vi behöver bara rätta till några smådelar.

Helt klart är att det är en tuff match som väntar Växjö Lakers i Fjällräven Center.

- Det är en jätteviktig match för båda lagen. Vi ser fram emot utmaningen, säger Janne Karlsson och menar att man inte har någon fördel av att ha besegrat Modo tidigare i höst.

- Vi hade slagit Färjestad också, det hjälpte inte (haha). Varje match är unik och det handlar om att hitta ett sätt att vinna. Man är bedrövad efter en förlust, men det får man sopa under mattan och plocka fram detaljer som var bra och blicka framåt. Nu blickar vi bara framåt.

Laget tas som vanligt ut efter värmningen på matchdagen.

Matchen drar igång 19.00 och sänds i Canal+ Hockey.

Redaktör Jonas Gustavsson