SHL samlade in 1 120 333 kr till Movember
Publicerad: 2016-12-09
Nyhet
November, eller Movember som månaden kallas, är slut sedan några dagar tillbaka. SHL och samtliga 14 klubbar deltog i SHL Movember Challenge och lyckades tillsammans samla in 1.120.333 kronor till Movember Foundation.

Movember-kampanjen bjöd återigen på ståtliga mustascher och klubbarna i SHL genomförde en rad olika och trevliga evenemang. Tittar vi på det rent ekonomiska är samarbetet mellan SHL och Movember Foundation återigen en succé.

I fjol samlade de 14 klubbarna och SHL:s domare in närmare 1,4 miljoner kronor till Movemberkampanjen. Samarbetet med SHL var då det mest effektiva sportsamarbetet Movember Foundation någonsin har haft. Årets insamling pågick fram till idag där de 14 klubbarna och SHL-domarna fortsatte framgången från förra året och samlade in drygt 1,1 miljon till förmån för forskning kring mäns hälsa.

– Vi vill rikta ett stort tack till SHL och klubbarna för deras fortsatta support av Movember Foundation och mäns hälsa. Vi har blivit helt tagna av den otroliga entusiasm och mustascherna runt om i ligan som hjälpt oss försäkra att män och pojkar lever ett lyckligare, friskare och längre liv, säger Max Vere-Hodge på Movember Foundation.

Växjö Lakers samlade totalt in 55 052 kr och placerade sig där med på en sjunde plats i insamlingstabellen.

Stort tack till alla som var med och bidrog!

PR & Kommunikation Carolina Toresson