• Huvudsponsorer

En poäng mot Frölunda

26 januari 2012 21:46

Växjö Lakers kvitterade till 2-2 i sista perioden hemma mot Frölunda och fick med sig en poäng i övertidsförlusten.


Växjö Lakers var i underläge med både 1-0 och 2-1 mot Frölunda, men till slut blev det i alla fall en poäng mot göteborgarna.

– Vi bjöd lika mycket i en halv match som vi gjort i tio matcher innan. Vi ska inte älta detta för mycket, det är bara att sopa bort och med tanke på hur vi spelade så är jag väldigt nöjd med en poäng, säger tränaren Janne Karlsson efter matchen.

Johan Sundström fick stå fri i slottet och raka in 1-0 efter fem minuter av första perioden, men tio minuter senare kvitterade Liam Reddox efter att ha sopat in en sargretur.

Frölunda tog sedan ledningen på nytt i mittperioden genom Mika Pyörälä.

Brad Moran slog in kvitteringen i sista perioden och räddade därmed en pinne till Växjö Lakers. Moran var ren i slottet när han skickade in det poänggivande målet.

Övertiden dröjde sedan knappt två minuter innan Frölunda avgjorde och spelade hem extrapoängen.

– Vi har spelat med lite folk en tid, men har har haft matchvila i fem dagar och fått tillbaka spelare, så jag är besviken över prestationen. Vi går in i de 15 sista matcherna och det kändes inte som att vi spelade rätt för att vinna - vi måste vara mer desperata, säger Janne Karlsson.

– Jag tycker för övrigt att vi bjuder dem på alla tre målen.

Nu väntar fyra raka bortamatcher för seriesjuan Växjö Lakers - den första på lördag mot Modo - innan nästa hemmamatch spelas i VIDA Arena 14 februari.