Axel Blomqvist blir assisterande J20 tränare
Publicerad: 2022-06-15
Nyhet
Ledarstaberna kring junior och ungdom börjar ta form och vi välkomnar ett nytt ansikte in i verksamheten, Axel som blir assisterande J20 tränare.

För några veckor sedan stod det klart att Janne Karlsson lämnar uppdraget som J20 tränare och Emil Rasmussen kliver in som head coach. Nu har Emil fått en sidekick, 27-årige Axel Blomqvist från Kristianstad.

För två år sedan la Axel skridskorna på hyllan och avslutade sin hockeykarriär där allt en gång började, i moderklubben Osby IK. Nu sadlar han om till tränare och är klar som assisterande tränare i Växjö Lakers J20.

- Det ska bli fantastiskt roligt att få vara en del av Växjö Lakers. Det känns som att klubben har något riktigt bra på gång med sin juniorverksamhet och jag är väldigt glad över att få vara en del av den och vara med och bidra till spelarutvecklingen, säger Axel.

Axel är redan är på plats i Växjö och har satt igång sitt arbete.

- Axel är en sympatisk kille som gjort en resa som spelare både i Sverige och i Nordamerika. Nu har han gått över till att bli ledare och vi tillsammans ser fram emot ett roligt samarbete, säger utvecklingschef Calle Steen.

PR & Kommunikation Carolina Toresson