Förlust för Lakers i sudden
Publicerad: 2012-01-26

Växjö Lakers förlorade på torsdagskvällen matchen mot Frölunda med 2-3 efter att gästernas Mathis Olimb avgjort 1.54 in i sudden. Innan detta hade Lakers både hämtat upp underläge med 0-1 och 1-2. Lakers gjorde lite för många enkla misstag för att kunna vinna en match som denna.

Det syntes direkt att Kallio som gjorde comeback för aftonen var grymt spelsugen. Kedjan med honom, Soares och Rasmussen var ett ständigt orosmoment för Frölundas försvar matchen igenom.
Frölunda fick annars en drömstart på matchen då laget tog ledningen efter 4.58. Lakers slog i momentet tidigare ifrån sig till icing. På den efterföljande tekningen gick Lakersförsvaret bort sig totalt och tappade markeringen på Johan Sundström som fick parkera framför mål och kunde enkelt lägga in pucken bakom en chanslös Gerber. Assist på målet av Victor Backman och Mikael Johansson.
Efter denna tunga inledning jobbade sig Lakers in i matchen och skapade allt mer. Bland annat var Moran ytterst nära efter ett fint pass från Reddox, men hans styrning gick tätt över.
14.16 kom matchens första utvisning, då gamle Växjöbekantingen Christoffer Persson blev utvisad för en fasthållning. I det efterföljande överläget kvitterade VLH matchen genom Reddox. Jonas Holös sköt ett skott som gick bredvid mål och studsade i sargen, perfekt fram till Reddox. Han kunde lägga in pucken via Andersen som inte hann med i sidledsförflyttningen. Även comebackande Per Hållberg fick assist till målet.

I slutet av första perioden tvingades Gustav Hjalmarsson utgå, vilket ledde till att junioren Robin Dahse fick chansen, vilket han gjorde mycket bra.
Lakers kom ut mycket piggt i den andra perioden och skapade en rad farliga chanser i inledningen, bland annat genom Moran och Holös.
Den sistnämnde var annars inte riktigt att känna igen under inledningen av perioden, då han verkligen inte var vän med pucken. Många konstiga studsar och mindre lyckade passningsförsök från hans klubba.
Efter 11.18 tog gästerna återigen ledningen, efter ordentligt slarv av Lakers i egen zon. Mathis Olimb blev serverad nere i sarghörnet efter inte helt lyckat agerande från både Björn Karlsson och Gerber. Olimb slängde in pucken på mål där Pyörälä påpassligt stod och kunde styra upp pucken i nättaket bakom Gerber.
Mindre än minuten efter ledningsmålet var Kallio sånär att kvittera men hans skott smet tätt utanför.
Lakers fick sedan chansen att komma in i matchen igen när Tömmernes fick sätta sig två minuter för en tripping. Tyvärr var inte powerplayspelet alls lika framgångsrikt som i den första perioden. Laget hade hopplöst svårt att etablera något riktigt tryck och Frölunda kunde freda sig utan problem.
Under de sista fyra minuterna av perioden drabbades sedan Lakers av två utvisningar, först på Hållberg och sedan på ”Daggen” i slutminuten.
När det återstod drygt 40 sekunder var Reddox sånär att komma fri med Andersen efter en fin lyftning från Moran, men Reddox fick ingen ordning på den studsande pucken.

Gästerna fick börja den sista perioden i numerärt överläge i 1.12, men Lakers försvarade sig framgångsrikt och tillät aldrig Frölunda att skapa någon riktigt farlig chans.
Efter ganska exakt sex minuter in i perioden var VLH sånär att kvittera matchen genom ”Daggen”. Johan Markusson stod för fint arbete när han gjorde sin försvarare och slängde in pucken på mål där ”Daggen” höll till. Han styrde pucken men tyvärr var det en stolpe ivägen. Kvitteringen skulle dock komma mindre än minuten senare genom Brad Moran. Han kom inglidandes i slottet och blev fint serverad av Reddox som hade trampat runt målet. Moran placerade snyggt in pucken bakom en chanslös Andersen.
Resten av perioden blev mest ett enda stort ställningskrig där båda lagen verkade rädda för att förlora den poängen de var garanterade om resultatet skulle stå sig perioden ut.

Matchen gick till sudden där Mathis Olimb avgjorde efter att blivit snyggt framspelad av Fredrik Pettersson.

Enda positiva man kan ta med sig efter en match som denna är poängen man fick med sig. Det stabila försvarsspelet vi sett de senaste matcherna var som bortblåst och det var långa stunder virrigt i egen zon.