Seger – och första nollan
Publicerad: 2011-10-25

Växjö Lakers studsade tillbaka direkt efter 1-4-förlusten mot Färjestad efter att ha besegrat Modo med 2-0 på bortaplan.

Växjö Lakers fortsätter därmed att vara en mardrömsmotståndare för Modo.

I kvalserien gjorde Växjö Lakers det väldigt svårt för Ö-vikslaget, och de två första elitseriemötena har slutat med småländska segrar.

– Det var en bra bortamatch av alla våra kedjor och spelare. Vi hade en bra defensiv och höll dem borta från vårt mål. Plus att vi gjorde mål på våra chanser, summerar Mike Iggulden för Canal+.

Segern i Fjällräven Center säkrades tack vare två vackra mål.

Finske skarpskytten Ilkka Heikkinen dundrade in 1-0 blott 29 sekunder in i den andra perioden med sitt sjunde mål för säsongen.

Knappt sju minuter in i sista perioden kom 2-0, signerat Liam Reddox. Snabbskrinnaren bröt emellan två Modobackar, trängde in framför mål och placerade iskallt in pucken vid bortre stolproten när Mikael Tellqvist följde med i Reddox sidledsförflyttning.

– Jag tycker att vi ställde om bra och fick bra lägen. Defensiven var bra och vi fick till bra kontringar, sa Dennis Rasmussen till Canal+ efter andra perioden.

En utvisning på Brad Moran och en uttagen Mikael Tellqvist innebar att Modo skapade massivt tryck i slutminuterna, men Växjö Lakers och Martin Gerber höll undan och inkasserade säsongens första nolla.

Växjö Lakers har nu vunnit sex av de åtta senaste matcherna och laget parkerar på plats sju i tabellen.