J18: Uddamålsförlust mot Örebro
Publicerad: 2020-02-02
J18
Under lördagen gästade Örebro i VIDA Arena. Matchen var jämn där bortalaget till slut drog det längsta strået och vann med uddamålet 3-2.

Under lördagen gästade Örebro i VIDA Arena. Det blev en jämn tillställning där gästerna till slut drog det längsta strået och vann med uddamålet 3-2.

Örebro startade matchen bäst och fick tidigt med sig ett powerplay. I slutet av det numerära överläget lyckades gästerna göra matchens första mål och ställningen var således 1-0. Örebro utökade sin ledning till 2-0 drygt sju minuter senare och gick till pausvila med en tvåmålsledning.

I den andra perioden fick vi endast se ett mål och återigen var det gästerna som gjorde det då Filip Nyberg satte 3-0 efter drygt halva matchen spelad.

Växjö gjorde ett tappert försök för att jaga ikapp under slutakaten. Arvid Kruukka lyckades reducera i powerplay redan efter 3.19 i den tredje perioden. När det återstod knappt sju minuter reducerade Theodor Johnsson till 2-3 och satte därmed stor press på bortalaget. Lakers tryckte på för en kvitteringspuck och tog ut målvakten i slutet, men gästerna lyckades freda målet och kunde till slut vinna med uddamålet 3-2.

Växjö ligger alltjämt åtta i tabellen med sju poäng på nio matcher. Man har samma poäng som nian Mora och har fem poäng upp till sjuan HV71.

Skott: 30-42 (7-19, 8-13, 15-10)

Nu väntar ett uppehåll och Växjö spelar sin nästa match onsdagen den 12 februari då Frölunda gästar. Frölunda ligger femma i tabellen och besegrade Brynäs senast med hela 9-3.