Varakas till Växjö Lakers
Publicerad: 2013-04-09

Växjö Lakers har gjort klart med finske backen Ville Varakas som närmast kommer från finska IFK Helsingfors.

Ville Varakas har sex säsonger i SM-Liiga bakom sig (spelat för KalPa, Blues och Helsingfors). 29-åringen har tidigare gjort en säsong i tjeckiska ligan (!) och gör nu sin andra utlandssejour.

– Ville har varit en tongivande back i finska ligan de senaste åren och har varit med och tagit sina lag till slutspel under flera säsonger. Vi såg honom första gången för två år sedan när vi var på läger i Espoo i Finland och nu kändes det rätt att plocka in honom, säger sportchefen Henrik Evertsson.  

Ville Varakas svarade för sex mål och 25 poäng på 46 matcher i IFK Helsingfors den gångna säsongen och har svarat för totalt 85 poäng på 164 matcher de tre senaste säsongerna.

– Det är en allroundback med bra spelsinne. Ville är en nyttig spelare som har ett bra passningsspel och ett bra skott, men som också spelar fysiskt. Han är inte jättestor, men han har bra tajming i sina tacklingar, säger Evertsson.

– Ville har många kvaliteter som vi saknat, inte minst i sin roll som spelande back. Han kommer spela många minuter i både power och box play. Det är en effektiv back på flera olika sätt och åldersmässigt ligger han bra till, han är i sina bästa år men har ännu utveckling i sig.

Kontraktet med Ville Varakas är skrivet på ett år.

» Lagbygget 2013/14

Redaktör Jonas Gustavsson