Inför Växjö - Oskarshamn
Publicerad: 2021-11-25
Inför
I afton är det dags att hoppa på det vinnande spåret igen då Oskarshamn besöker ett kokande VIDA Arena i ett på förhand mycket intressant och viktigt smålandsderby lagen emellan.

Dessvärre åkte Växjö ur Champions Hockey League under tisdagskvällen, trots att man hade en 2–1-ledning inför den tredje perioden. Väl där vände Tappara på steken via tre raka mål, där det sista tillkom i öppen bur. Hardy Häman Aktell och Olle Lycksell noterades för Lakers mål i matchen.

Som om inte förlusten senast vore nog har laget även förlorat två raka SHL-matcher och står utan vinst sedan landslagsuppehållet. Redan under torsdagskvällen planerar Växjö att hoppa på det vinnande spåret igen då Oskarshamn kommer på besök.

Oskarshamn ligger på en sjundeplats i tabellen efter att ha spelat in 31 poäng på 20 matcher. Med den poängnoteringen är man endast två poäng bakom femman Växjö. Allra senast föll Oskarshamn borta mot Örebro med 0–2. Det var för övrigt första gången laget blev nollade under årets säsong.

Växjö och Oskarshamn har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen. Den fajten spelades i Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn, där Lakers vann med 4–2 efter att trion Richard Gynge, Robert Rosén och Olle Lycksell gjort två poäng vardera.

Under fjolårssäsongen möttes lagen fyra gånger och fick följande slutresultat:

  • 16-02-21 | Oskarshamn – Växjö 3–1
  • 30-01-21 | Växjö – Oskarshamn 3–4 OT
  • 21-12-20 | Oskarshamn – Växjö 2–3 SO
  • 08-12-20 | Växjö – Oskarshamn 4–3

Under den senare tiden har matcherna mellan Växjö och Oskarshamn varit både jämna och underhållande. Hela sju av de tolv senaste inbördes mötena har slutat med uddamålet. Det är även anmärkningsvärt att övriga fem fajter slutat med en tvåmålsdifferens, där två av tillställningarna avslutats med mål i tom kasse.

Normalt sett är Växjö starka i VIDA Arena och brukar trivas mot Oskarshamn. Faktum är att man segrat i fem av sina sex senaste hemmamatcher mot kvällens motståndare (alla sammanhang inräknat). I kväll går Lakers för ytterligare en vinst och en förhoppning om att bryta förlustsviten.

Räkna med en sprakande tillställning i afton, där två lag kommer gå för samtliga poäng.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö tagit poäng i fem raka hemmamatcher (alla sammanhang inräknat).

… Oskarshamn föll med 0–2 i sin senaste bortamatch mot bottenlaget Timrå.

… Växjö har gjort fjärde flest mål i SHL med sina 62 fullträffar.

… Växjö är SHL:s tredje bästa hemmalag medan Oskarshamn är seriens tredje bästa lag på resande skridsko.

… Växjö har näst bäst powerplayprocent (31%) i SHL och Oskarshamn har tredje bäst (28%).

Timmy Renud