Inför Växjö – Salzburg
Publicerad: 2018-09-01
Inför
Växjö tappade 1-0 till förlust med uddamålet 1-2 mot schweiziska Bern i CHL-premiären under torsdagen. Redan i eftermiddag väntar nästa CHL-match på hemmaplan när Salzburg gästar i VIDA Arena.

I torsdags spelade Växjö sin första tävlingsmatch för säsongen när CHL-premiären ägde rum. Matchen spelades hemma i VIDA Arena mot schweiziska topplaget Bern. Lakers öppnade matchen bäst och fick rättvist in 1-0 efter drygt åtta minuters spel. Säsongens första mål prickades in av backen Joel Persson i numerärt överläge. Gästerna kvitterade till 1-1 i slutet av den första perioden.

Den andra perioden var jämn och bjöd på en hel del målchanser, men inga mål gjordes. Även den tredje perioden var jämn och matchen såg ut att gå mot en förlängning, men schweizarna ville annat. Med 3.42 kvar av den ordinarie speltiden skickade Marc Kampf in en puck mot mål som smet in bakom Viktor Fasth i hemmaburen. Lakers tryckte på för en kvitteringspuck under slutminuterna, men gästerna höll tätt och spelade hem samtliga tre poäng i matchen.

Redan i eftermiddag får Växjö en ny chans att bärga säsongens första poäng när österrikiska Salzburg gästar i VIDA Arena.

Salzburg ställdes mot brittiska Cardiff, på bortaplan, i den första omgången av Champions Hockey League, och trots att hemmalaget vann skotten med hela 40-23 vann gästerna matchen med klara 5-2.

Österrikarna rivstartade matchen och ledde med 3-0 efter den första perioden. I början av den andra perioden smällde man även in 4-0 och matchen såg ut att vara avgjord. Cardiff skulle dock göra lite match av det hela genom att reducera två gånger om under mellanakten. I den tredje perioden tryckte hemmalaget på för en ny reduceringspuck, men istället för 3-4 gjorde Salzburg 5-2. Dominique Heinrich blev tvåmålsskytt i matchen för gästerna.

Under fjolårssäsongen möttes Växjö och Salzburg i åttondelsfinal i ett dubbelmöte, där båda matcherna slutade med en varsin hemmavinst. I Österrike vann Salzburg med uddamålet 2-1 där Linus Fröberg svarade för Lakers enda mål i matchen. När de båda lagen möttes i VIDA Arena så bjöds det på en hel del mål. Gästerna ledde med 2-1 efter den första perioden, men därefter gjorde Växjö tre raka mål och kunde till slut vinna med 5-3. Andrew Calof, Dominik Bokk, Jonas Röndbjerg, Erik Josefsson och Elias Pettersson gjorde Lakers mål i matchen. Pettersson satte 5-3-pucken med drygt tre minuter kvar av den ordinarie speltiden. Det målet betydde att Lakers avancerade vidare till kvartsfinal med sammanlagt 6-5.

Kvällens match är viktig, inte minst för hemmalaget Växjö. Vid tre poäng går Lakers upp på samma poäng som dagens motståndare, Salzburg, men skulle det däremot bli förlust efter ordinarie speltid så kommer Salzburg ha sex poäng mer än Lakers efter två spelade omgångar. Lägg därtill att även Bern har chans att kliva upp på sex poäng om man besegrar Cardiff senare ikväll.

Lakers vet vad som krävs för att ta tre poäng i eftermiddag och kommer göra allt för att besegra Salzburg. Österrikarna å sin tur slår ur underläge och vet att Växjö är aningen pressat. Räkna med en ny fartfylld, underhållande och spännande match i VIDA Arena när CHL:s andra omgång inleds under lördagseftermiddagen.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:00. Arenan öppnar redan 13:00. Välkomna då!