J20: Förlust i säsongens första smålandsderby
Publicerad: 2020-10-01
Hv71 gästade Växjö Lakers J20-lag under onsdagkvällen och lagen bjöd på en både chans- och målrik tillställning som Hv71 tillslut kunde vinna med siffrorna 4-6 efter att sista målet kom när Växjö tagit ut målvakten för att jaga en kvittering.

Matchen rivstartade direkt med chanser och båda hållen redan under första bytet. Hv71 fick tidigt chansen i powerplay och det tog laget tillvara på. Det dröjde dock inte länge innan Växjös kvittering kom. Felix Franzén snappade upp en puck som en Hv71-back tappade och hitta fram till Patrik Molin-Björk som satte kvitteringspucken. Lagen bytte chanser med varandra men det var ändå Växjö som låg närmst ett ledningsmål och det skulle tillslut komma. Victor Stjernborg fick tag på puclen i en stökig situation framför mål och rundade målvakten. Innan perioden var över skulle dock Hv71 kvittera detta efter att Växjö tappat folk i samband med ett byte.

Den andra perioden började som den första perioden, med ett spelövertag för Växjös del. Växjö radade upp målchanser och kunde sedan också göra 3-2 i powerplay, målet gjordes av Marcus Leijonhufvud som avslutade en snygg tekningsvariant. Sen kom två byten som skulle förändra matchbilden. Hv71 kunde inom loppen av dessa två byten vända matchen från 3-2 underläge till 3-4 överläge. Ställningen stod sig perioden ut.

Växjö jagade på för en kvittering i den tredje perioden men Hv71 försvarade sig bra och Växjö fick inte alls lika många klara målchanser som tidigare men däremot ledde spelövertaget till några utvisningar som Hv71 drog på sig. Hv71 kunde till slut inte stå emot och kvitteringspucken var ett faktum. Målet gjordes av Victor Stjernborg fint framspelat av Martin Fridén. Hv71 som fram tills dess inte haft jättemånga chanser i den tredje perioden vaknade till liv efter kvitteringspucken och det gav effekt då de lyckades checka fast Växjöbackarna och sen ta tillbaka ledningen. I ett sista försök att kvittera tog Växjö ut målvakten men istället var det Hv71 som kunde fastställa slutresultet 4-6.

Växjö spelar nösta match på lördag borta mot Oskarshamn och sen även bortamatch på söndag mot Frölunda.