Förlust mot Frölunda ikväll
Publicerad: 2018-03-06
Frölunda hade förlorat alla tre tidigare inbördes möten under säsongen, men snuvade Lakers på det fjärde och sista mötet med siffrorna 2-1.

Första perioden började lite trevande, lagen kände lite på varandra, testade målvakterna för kvällen, Fasth som vaktade Lakersmålet och Johan Mattson som stod i Frölundas kasse. 03:38 kom matchens första utvisning, det var Victor Olofsson i hemmalaget som åkte ut två minuter för en fasthållning. Lakers satte upp ett bra powerplay, och skapade ett par riktigt heta möjligheter, men Mattsson stod emot. Frölunda blev fulltaliga igen och fick efter utvisningen till två rejäla möjligheter framför Fasth, men inget mål. Tempot höjdes markant efter utvisningen, och båda lagen ligger på och skapar chanser, men det var hemmalaget som öppnade målskyttet, då Joel Mustonen hade fritt mål när han fick en fin crosspassning av Matt Donovan, tid för målet 09:25. Med knappa 6 minuter kvar av perioden åkte Linus Fröberg ut två minuter för en hakning. Boxplay för VLH, och ett massivt tryck från hemmalaget tvingade ner både utespelare och målvakt på knä, och man satte också 2-0 med 20 sekunder kvar av powerplayet genom Karl Grundström, som slår in en retur från Fasth 15:42. Frölunda är nära att sätta även 3-0 pucken, och en periodpaus kändes verkligen nödvändig för att starta om Lakersspelarna, även om man fick till lite anfallsspel de sista minuterna. Perioden slutade 2-0, skotten 10-10, och utvisningar 1x2 minuter för vardera laget.

Period två startade med ett hemmalag som genast satte press på VLH, och man fick med sig en utvisning då Robert Rosén åkte ut för en slashing 02:26. Nytt powerplay för hemmalaget, de fick också komma till ett par gånger, men VLH.s boxplay var bättre denna gången och Rosén fick komma in på isen igen. Men något byte senare så gjorde Lakers ett felaktigt byte, och fick två minuter lagstraff. Boxplay igen alltså, men även denna gång lyckades man hålla undan. Strax innan halva perioden så uppstod en bökig situation framför Mattsson, då Erik Josefsson blev knuffad in i mål tillsammans med Mattsson, som låg kvar efter händelsen och fick ledas av isen med en förmodad ben-knäskada. In på isen kom då Johan Gustavsson, och vi hoppas att det går bra för Johan bakom kulisserna. Efter denna händelse så lyfte Lakers upp spelet lite, och skapade några chanser framför Gustavsson. Period två spelades av med ungefär samma matchbild, hemmalaget förde matchen, och Lakers lyckades emellanåt med att skapa några vassa chanser. Under ett två mot två-,äge får Rasmussen läget då Pettersson hittar honom släpandes, men Gustavsson räddar med tåspetsen på skridskon. Lakers fick med sig en utvisning, då Pontus Widerström gör sig skyldig till en slashing 17:40. Ett uppställt powerplay och Janne Pesonen skjuter och Kiiskinen sätter fram klubban och styr in reduceringen 18:07. Period 2 slutade 0-1, skotten 6-10, utvisningar 2x2 minuter för Lakers, 1x2 för hemmalaget. Kändes som att VLH steppade upp ytterligare något snäpp de sista minuterna, och det såg spännande ut inför tredje perioden.

Tredje perioden drog igång och Lakers kändes lite mer alerta, och låg på lite hårdare. Men det öppnar ju också upp bakåt och FHC kom i ett par attacker som så när hade kunnat resultera i mål. Den högre farten gjorde ju också felmarginalerna mindre, vilket Matt Donovan fick känna av då han fick ta till lite otillåtna medel för att få stopp på en vit spelare, vilket domaren såg och höjde armen. Dags för powerplay för VLH 06:09. Tyvärr lyckades inte Lakers att göra poäng och i samma veva som FHC blev fulltaliga, skapade de en tre-mot-två situation som Fasth klarade men känslorna svallade över och Eric Martinsson fick sätta sig på bänken 2 minuter för en crosschecking 08:21. Hemmalaget låg på ordentligt i följande powerplay, men ytterligare en gång lyckades killarna freda Fasth och egen målbur. Frölunda biter sig fast i Lakers försvarszon i långa spelsekvenser, och det var först under de sista fem minuterna som Lakers lyckades etablera något större tryck. Med 2:28 kvar av perioden tog Sam time-out, och bänkade Fasth i ett sista försök i spel 6-5. Men Frölunda var för svåra ikväll visade det sig, och tog hem 3 poäng mot Lakers för första gången på säsongen. Matchen totalt slutade 2-1, skott på mål 24-22 och 3x2 minuter utvisning för hemmalaget mot 4x2 för Lakers.

Nästa hemmamatch i VIDA Arena är torsdagen den 8 mars då Malmö gästar oss. Det är sista hemmamatchen i grundserien, sen börjar slutspel. Eftersom hockey ska ses live, se till att säkra din plats redan nu: vlh.ebiljett.nu