Strömwall till Växjö Lakers
Publicerad: 2013-04-10

Senaste tillskottet till Växjö Lakers är talangen Malte Strömwall från Tri-City Americans i WHL.

Malte Strömwall är från Luleå men har spelat juniorhockey i Linköping. De två senaste åren har han spelat juniorhockey i Nordamerika och Tri-City Americans. 

Den gångna säsongen svarade 18-åringen för 17 mål och 55 poäng på 55 matcher. 

- Det är en ung kille som har seglat lite under radarn, men som gjort det otroligt bra. Det är också en spelare med bra gener eftersom han är son till förre spelaren och Luleå-ikonen Johan Strömwall, men han ska inte jämföras för mycket med honom utan Malte håller på att skapa sin egen karriär, säger sportchefen Henrik Evertsson.

- Malte är en riktigt duktig spelare som kommit starkt främst de två senaste åren och som vi känner är väldigt spännande. Han är högerskytt, är bra på skridskorna, har fint driv och producerar poäng. Men som alla unga spelare behöver han bli bättre på allt.

Talangen har ännu inte spelat någon seniorhockey. 

- Vi måste ha in erfarna killar, men också unga och utvecklingsbara spelare. Vår juniorsida har några år kvar innan den kan få fram spelare av den här klassen och fram tills dess måste vi rekrytera externt. Vi är oerhört nöjda med att Malte kommer spela med oss och han kommer att sätta ordentliga avtryck.

Men även om Malte Strömwall inte spelat seniorhockey så har han upplevt den professionella ishockeyn i Nordamerika. 

- Han har gjort två år i Nordamerika och där fostras man att spela inför mycket folk och vara en del i en organisation som drivs på elitserienivå när det gäller allt runtomkring. Det kommer inte att bli någon chock för honom att spela i Elitserien. 

Kontraktet med Malte Strömwall är skrivet på två år.

» Lagbygget 2013/14

Redaktör Jonas Gustavsson