J18: Tung derbyförlust
Publicerad: 2019-02-28
J18
Under onsdagskvällen gästades Växjö av rivalen HV71 i en viktig match. Jönköpingslaget spelade till slut hem samtliga tre poäng efter att man besegrat Lakers med uddamålet, 2-3.

Växjös J18-lag fortsätter att ha det tufft i Allsvenskan Södra. Under onsdagskvällen föll man tungt hemma mot rivalen HV71 med uddamålet, 2-3. Förlusten var lagets åttonde på 13 matcher.

Lakers fick dock en flygande start på matchen då Herman Ärlevik gjorde 1-0, framspelad av Alexander Dahlberg och Rocky Persson, redan efter 1.46. Därefter var det en hel del HV71, mycket tack vare att gästerna fick spela numerärt överläge tre gånger om. Philip Svedebäck i hemmamålet vägrade dock att släppa någon puck förbi sig i den första perioden.

Den andra perioden slutade mållöst trots att båda lagen hade flera kvalificerade målchanser. Såväl Växjö som HV71 fick dessutom prova på lyckan i powerplay, men alltså utan att hitta nätmaskerna.

I den tredje perioden kom målexplosionen. Efter endast 27 sekunders spel kvitterade HV71 och bara 1.30 efter 1-1-målet tog Jönköpingslaget även ledningen i matchen. Som om inte det vore nog utökade HV71 till 3-1 knappt tre minuter senare. Uppförsbacken blev rejäl för Växjö, men man gjorde ett tappert försök att komma igen. Alexander Dahlberg reducerade till 2-3 i boxplay, men närmare än så kom inte Lakers trots flera bra målchanser i slutet av matchen.

Växjö inkasserade därmed en ny förlust och halkade ner under det sista strecket i tabellen. Dock är Lakers endast en poäng bakom åttan Almtuna som dessutom har spelat en match mer än Växjö.

• 1-0 (01:46) Herman Ärlevik assist Alexander Dahlberg, Rocky Persson
  • 1-1 (40:27) Jakob Turnbull assist David Karlsson, Gustav Salmi-Lilja
  • 1-2 (41:57) David Karlsson assist August Åhman
  • 1-3 (44:36) August Åhman assist Erik Thorwalls, Viggo Olsson
  • 2-3 (46:52) Alexander Dahlberg assist Alex Ånnhagen

Skott: 29-29 (4-7, 12-10, 13-12)

Växjö spelar härnäst lördagen den 2 mars mot Södertälje. Matchen spelas hemma i VIDA Arena och har nedsläpp 16.00. Kom och stötta fram Lakers till tre viktiga poäng i avslutningen av grundserie.