• Huvudsponsorer

Nu ska Sveriges bästa hockey-fans lyftas fram

13 mars 2018 11:00
SHL

Slutspelet är tiden då alla blickar riktas mot isen för att se när det bästa laget, efter en lång och tuff säsong, ska koras. Samtidigt pågår en intensiv kamp på läktarna där fans och publik gör allt för att stötta sitt lag som bäst när det gäller som mest. Och nu ska de fans som ramar in SHL och bidrar till en atmosfär i världsklass uppmärksammas.


Huvudsponsorn NordicBet arrangerar nu för andra året i rad, i samarbete med SHL, pristävlingen som utser Årets fan, Årets tifo och Årets assist. De tre priserna går till fans som gjort det lilla extra för att stötta och höja sitt lag.

- Svenska hockeyfans är i en klass för sig. Här är det fullt ut hjärta och själ som gäller för många och det är en oerhört viktig del för hela upplevelsen kring SHL. Det är jätteroligt att vi som huvudsponsor kan lyfta personer som verkligen brinner för sporten, säger Emil Hansen på NordicBet.

NordicBet Fan Awards delas ut i tre olika kategorier enligt nedan. Nomineringarna öppnar i dag den 13 mars och det är fritt att nominera i varje kategori fram till den 21 mars. NordicBet Fan Awards kommer att delas ut i tre olika kategorier. I ett första steg kan allmänheten tipsa om vilka som ska nomineras och vara med i omröstningen. Detta kan ske från och med i dag fram till den 21 mars. Därefter utser NordicBets jury, bestående av journalister och hockeyprofiler, 10 nominerade i varje kategori. Den första omröstningen pågår sedan fram till den 29 mars då de 3 bidrag som har flest röster går vidare till final. Efter en sista omröstning presenteras de slutgiltiga vinnarna den 16 april. Kategorierna och priserna i 2018 års NordicBet Fan Awards är:

Årets Fan
En utmärkelse för den som bäst kämpar för sitt lag från läktaren. Som alltid är där, i vått och torrt. Som aldrig ger upp hoppet för laget som och som alltid är en förebild för andra fans. Det är öppet för vem som helst att nominera någon till Årets Fan och vinnaren kommer slutligen utses genom folkets röster och en jury. Priset till Årets Fan kommer att vara 10 000 kronor till fanklubben samt två säsongsbiljetter för nästa säsong, att använda själv eller ge till någon som borde gå på fler matcher.

Årets tifo
Ett bra Tifo är guld värt. Det får igång både spelare och publik. Ett bra tifo förtjänar att leva längre än de gör idag. Vi vill uppmärksamma och belöna årets bästa tifo. Priset för Årets tifo är 10 000 kronor till den vinnande tifo-gruppen.

Årets assist
Årets assist ska gå till någon eller några som gör det där lilla extra för svensk ishockey. De som sprider glädje, kunskap eller bara hjälper till lite mer än andra. De som får hjulen att snurra kring lag och fans. De som får andra att förstå hur kul det är med hockey. Årets assist kan gå till en person, en grupp personer ett företag eller organisation. Det är helt fritt att nominera vem eller vilka som helst. Det kan vara en spelare, ett fan, en hel fanclub eller en sponsor. Eller kanske en busschaufför. Det viktiga är att de gjort något alldeles extra för svensk ishockey.

För mer information, kontakta [Robin Olenius](mailto: [email protected]) eller besök SHLbloggen.se.