Växjö Lakers välkomnar publiken tillbaka
Publicerad: 2021-08-11
Nyhet
Efter en säsong full med restriktioner har nu en del lättnader skett vilket gör att Växjö Lakers med glädje åter kan välkomna publik tillbaka på läktaren där säsongsabonnenter får förtur in i arenan. Vi benar ut förutsättningarna med privatmarknadschef Maja Storbjörk.

En månad kvar till seriepremiär och med nuvarande besked ser förutsättningarna goda ut för att välkomna publiken åter?
- Ja, det ska bli fantastiskt kul att kunna öppna upp arenan igen och välkomna publik in i arenan. I dagsläget har vi tillstånd att ta in 300 personer per sittplatssektion med en meter emellan respektive sällskap som får bestå av max 8 personer.

Hur många kommer vi totalt kunna få in i VIDA Arena?
- Beroende på hur publiken bokar från match till match kommer den totala publiksiffran variera. På helheten blir det såklart stor skillnad om 8 personer bokar som ett sällskap med en meter till nästa eller om de 8 personerna bokar som enskilda individer och har en meter emellan sig.

Ett komplext pussel helt enkelt. Hur har ni försökt lösa det?
- För att vi ska kunna säkerställa att rätt avstånd krävs har vi lagt på en manuell hantering för våra säsongsabonnenter som inför varje match kan gå in och meddela om man har för avsikt att gå och om man är i sällskap med en annan säsongsabonnent. Alla som betalat sitt säsongskort har fått information om hur man gör.

Hur fungerar det på ståplats?
- Hemmastå kommer bli en sittsektion för att kunna maximera antalet platser och därmed få in alla våra säsongsabonnenter.

Så även om jag har ett säsongskort måste jag manuellt hämta ut en biljett inför varje match?
- Ja, det stämmer! Fram till att restriktionerna som ligger hävs helt måste vi lösa det på det här sättet då vi måste kunna garantera avstånd till nästa sällskap. I takt med att folk vaccinerar sig kommer förhoppningsvis restriktionerna försvinna helt under hösten, då kan vi återgå till det "normala", där alla har sin ordinarie säsongsplats.

Är det samma procedur för våra företagspartners?
- För alla som har biljetter på Plan 2, det vill säga Lilla Biljett, Guld och Silver-biljetter gäller samma procedur. Lounge- och logepartners har fasta seatade platser.

Hur fungerar det om jag laddat ner säsongskortet i den nylanserade applikationen?
- Fram till restriktionerna hävs helt kan man varken använda appen eller plastkort som inpassering eller garanterad plats. Du kan dock ta del av VIP-erbjudanden precis som vanligt.

Om jag inte har ett säsongskort men vill gå på match, hur gör jag då?
- I första hand är det våra säsongsabonnenter och företagspartners som släpps in i arenan. När de fått en chans att svara på om de önskar sin plats eller ej släpper vi upp lösbiljettsförsäljningen till allmänheten. Om man redan nu vill vara säker på att ha en plats kan man boka bord i någon av våra restaurangdelar som är öppna för bokning redan nu!

Om jag inte är säsongsabonnent men funderar på att bli, vad har jag för uppenbara fördelar?
- Vi garanterar alla säsongsabonnenter en plats i VIDA Arena till hösten förutsatt att inte restriktionerna blir hårdare, så är du sugen på hockey och vill ha en garanterad plats är säsongskort vägen att gå. Lösbiljettskunder kan vi i dagsläget inte säga om vi kommer kunna släppa på när det är dags för SHL-premiär.

Biljetter till träningsmatchen samt CHL-matcher släpps till allmänheten på fredag den 13 augusti klockan 10:00.

PR & Kommunikation Carolina Toresson