J18: Derbyvinst och sjunde raka
Publicerad: 2018-10-07
J18
Växjös J18-lag vinner match efter match. Under söndagen besegrade Lakers Troja/Ljungby med 5-3 efter att man lett med hela 4-0 efter halva matchen. Segern var lagets sjunde i följd.

Sju matcher och sju vinster. Det är Växjös J18-lags facit så här långt in på säsongen. Under söndagen var det nämligen Troja/Ljungbys tur att förlora mot formstarka Lakers. Slutresultatet skrevs till 5-3 efter att Henrik Hallberg blivit tvåmålsskytt för Växjö.

Henrik Hallberg öppnade målskyttet i matchen redan efter 3.39. Knappt fyra minuter senare utökade Växjö sin ledning till 2-0 då Gustav Kapborg överlistade Edwin Hedberg i bortamålet. De båda lagen fick spela powerplay två gånger var i perioden, men något mål i spelformen fick vi inte se.

Henrik Hallberg öppnade målskyttet även i den andra perioden och utökade Växjös ledning till 3-0. Målet tillkom efter 3.39, vill säg exakt på sekunden samma klockslag som Hallbergs 1-0-mål i den första perioden. När matchen precis hade passerat halvtid satte David Chronvall 4-0 för hemmalaget. Gästerna reducerade innan mellanakten var över.

Troja/Ljungby öppnade den tredje perioden piggt och gjorde ett tappert försök på att äta ikapp tremålsunderläget. Med 5.42 kvar av den tredje perioden reducerade gästerna till 2-4 och fick ett visst hopp. Det hoppet släckte dock Robin Ericsson med 2.49 kvar av den ordinarie speltiden då han satte 5-2 för Lakers. Med endast 20 sekunder kvar av matchen reducerade gästerna på nytt och slutresultatet skrevs därmed till 5-3.

Växjö ligger alltjämt tvåa i tabellen endast en poäng bakom serieledarna Frölunda. Lakers har inlett årets säsong med sju raka vinster och 20 inspelade poäng på dessa.

Skott: 34-44 (17-11, 10-15, 7-18)

På torsdag är det match igen när Växjö gästar Linköping. Linköping har öppnat säsongen på ett bra sätt och ligger femma i tabellen med 13 inspelade poäng på sju matcher. Senast, under söndagen, bortabesegrade man Skånelaget Rögle med 5-3.