J20: Förlust mot serieledaren
Publicerad: 2020-02-20
Under onsdagskvällen gästade Växjö Göteborgslaget Frölunda i Frölundaborg Isstadion. Serieledaren, Frölunda, tog en klar vinst då man besegrade Lakers med tennissiffrorna 6-2.

Under onsdagskvällen väntade en tuff uppgift för Växjö då man tog sig an topplaget Frölunda. Göteborgslaget vann matchen tämligen enkelt där slutresultatet skrevs till 6-2.

Den första perioden var relativt jämn där Frölunda tog ledningen i powerplay under slutminuterna av perioden. Några fler mål än så blev det inte under de första 20 minuterna.

Frölunda gjorde ett rejält ryck i den andra perioden då man gick från 1-0 till 4-0 på drygt sju minuter. Under mellanaktens slutminuter fick Växjö chansen i numerärt överläge två gånger om, vilket man lyckades utnyttja. Först satte Lucas Edmonds 1-4 innan Victor Stjernborg satte 2-4 med endast åtta sekunder kvar av perioden.

Växjö orkade inte riktigt trycka på för ytterligare en reduceringspuck i den tredje perioden, utan Frölunda kunde istället göra två mål inom loppet av ett par minuter under matchens sista minuter. 6-2-målet tillkom för övrigt i tom kasse.

Lakers ligger alltjämt sexa i tabellen trots förlusten senast. Man är en poäng före sjuan Luleå och har tre poäng upp till femman HV71 i den jämna tabellen.

• 1-0 (16:43) Elmer Söderblom assist Arvid Caderoth, Ludvig Levinsson – 5/4
  • 2-0 (23:46) Jonatan Lundin-Andersson assist Arvid Caderoth, Filip Persson
  • 3-0 (28:07) Theo Nordlund assist Jonatan Lundin-Andersson, Arvid Caderoth
  • 4-0 (30:49) Karl Henriksson assist Theodor Niederbach, Simon Edvinsson – 5/3
  • 4-1 (36:47) Lucas Edmonds assist William Magnusson, Mathias Kemppi – 5/4
  • 4-2 (39:52) Victor Stjernborg assist William Magnusson, Lucas Edmonds – 5/4
  • 5-2 (55:32) Isac Andersson assist Daniel Torgersson
  • 6-2 (57:11) Elmer Söderblom assist Ludvig Levinsson, Theodor Niederbach – 5/6