J20: Linköping tog snabb revansch
Publicerad: 2019-10-06
Inför
Under fredagskvällen besegrade Växjö Linköping med uddamålet 2-1. Under lördagen tog Linköping dock snabb revansch då de båda lagen möttes på nytt. Denna gång vann LHC med klara 6-1.

Matcherna duggar tätt för Växjö för tillfället. Under fredagen uddamålsbesegrade man Linköping med 2-1. Under lördagen tog Linköping snabb revansch då de båda lagen möttes på nytt. Denna gång vann Linköping med klara 6-1 efter att man gjort fyra av målen i den första perioden.

Växjö fick en mardrömsstart på lördagens hemmamatch mot Linköping då gästerna gjorde 1-0 redan efter elva (!) sekunder. Som om inte det vore nog utökade gästerna sin ledning till 3-0 några minuter senare. Tom Fridén reducerade för Lakers med 4.19 kvar av den första perioden, men ett par minuter senare ådrog Växjö sig två tvåminutersutvisningar och fick därmed spela 3-mot-5. Man lyckades hålla tätt i 1.30 innan Linköping lyckades utnyttja det numerära överläget.

Den andra perioden blev stökig där hemmalaget drog på sig tre tvåminutersutvisningar och gästerna fyra. Trots alla dessa utvisningar och mycket spel i numerärt överläge lyckades inget av lagen göra något mål under mellanakten.

I den tredje perioden satte Linköping 5-1 redan efter 39 sekunders spel och spikade slutresultatet i powerplay under slutminuterna av matchen. Matchen slutade således 6-1 till Linköping.

Växjö ligger femma i tabellen med 14 inspelade poäng på tio matcher. Man har samma poäng som fyran Malmö och är två poäng före sexan Rögle.

Skott: 24-45 (6-17, 7-10, 11-18)

Växjö spelar ny match redan under söndagen då Södertälje kommer på besök till staden. Matchen spelas i Växjö Ishall och har nedsläpp klockan 13.00. Örebro ligger sjua i tabellen med åtta poäng på kontot efter sex matcher.