J18: Växjö slog Tingsryd
Publicerad: 2017-02-10
J18
Under torsdagen gästade Växjö derbyrivalen Tingsryd. Matchen vann Lakers med klara 4-1 efter att man gått från 1-1 till 4-1 under mellanakten.

Växjös J18 fortsätter att gå bra i J18 Elit Södras fortsättningsserie. Under torsdagen tog man en ny vinst då man bortabesegrade Tingsryd med klara 4-1.

Lakers öppnade matchen bäst och satte 1-0 redan efter 1.35 då Philip Andersson målade assisterad av Simon Svensson och Ludvig Gustafsson. Drygt sju minuter efter gästernas ledningsmål kvitterade hemmalaget genom Anton Bengtsson.

I den andra perioden ryckte Växjö ifrån. Inom loppet av en minut och 57 sekunder i början av mellanakten gjorde Lakers två mål. Först satte Philip Lyngsmo 2-1 innan Daniel Levein utökade gästernas ledning till 3-1. Hugo Petersson assisterade till båda målen. Som om inte det vore nog satte Mathias Kemppi 4-1 med 3.38 kvar av perioden.

I den tredje perioden jagade Tingsryd reduceringsmål, men Milton Rosén storspelade och vägrade släppa någon mer puck förbi sig. Växjö-keepern motade 27 av 28 skott i matchen.

Växjö ligger alltjämt trea i tabellen med 17 poäng på åtta matcher. Man är endast en poäng bakom tvåan Oskarshamn och har fem poäng upp till ettan Troja/Ljungby.

• 0-1 (01:35) Philip Andersson assist Simon Svensson, Ludvig Gustafsson
  • 1-1 (08:39) Anton Bengtsson assist Oskar Sjögren
  • 1-2 (21:23) Philip Lyngsmo assist Hugo Petersson, Fredrik Nordmark
  • 1-3 (23:20) Daniel Levein assist Hugo Petersson, Adam Bäckstrand
  • 1-4 (36:22) Mathias Kemppi assist Lucas Nilsson, Philip Lyngsmo

Skott: 28-37 (10-15, 7-14, 11-8)

På söndag är det dags för nästa match för Lakers del. Då väntar ett toppmöte i Växjö mot tabelltvåan Oskarshamn. Oskarshamn har skramlat ihop 18 poäng på åtta matcher och är en poäng före Lakers i tabellen. Senast, under torsdagen, hemmaslog Oskarshamn jumbon Kungälv med 5-1.