• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan

Inför Växjö – Färjestad

30 oktober 2018 12:00
Inför

Ny vecka med nya matcher. Under de kommande fem dagarna spelar Lakers tre matcher varav två hemma i VIDA Arena. Först ut är Karlstadslaget Färjestad som kommer på besök i afton.


Nästa vecka är det landslagsuppehåll, men innan dess ska Lakers avverka tre matcher på fem dagar där två av matcherna spelas i VIDA Arena. Den första hemmamatchen spelas redan i afton när Karlstadslaget Färjestad kommer på besök.

Växjö har vunnit två av sina tre senaste matcher och står noterade för 16 poäng på tolv matcher. Lakers ligger på niondeplats i tabellen fyra poäng bakom tabellsexan och kvällens motståndare Färjestad.

Färjestad inledde årets säsong svagt, men har verkligen spelat upp sig på slutet. Faktum är att Karlstadslaget har vunnit fyra raka matcher och snabbt tagit sig från botten till en kvartsfinalsplats. Det ska även tilläggas att Färjestad gjort hela 21 mål under sin vinstsvit.

Växjö har varit bra på hemmaplan under den senaste tiden. Laget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna i VIDA Arena om man räknar med Champions Hockey League-matchen mot Cardiff. Enda förlusten under denna period kom i derbyt mot HV71.

Färjestad å sin tur radade upp fyra raka bortaförluster innan man besegrade Örebro med 6-3 för ett par veckor sedan. När laget senast var på resande fot tvålade man dit Brynäs med utklassningssiffrorna 6-0.

Växjö och Färjestad möttes fyra gånger under säsongen som gick där Lakers vann tre av matcherna. I Karlstad vann Växjö med uddamålet 5-4 samt 3-1 och i VIDA Arena vann Lakers med 3-0 och Färjestad med 4-2.

Vid vinst i afton har Lakers chans att avancera upp till sjundeplatsen i tabellen och således nosa på sjätteplatsen som kvällens motståndare, Färjestad, för tillfället innehar. Formstarka Färjestad har siktet inställt på att avancera ytterligare i tabellen och vid tre poäng i VIDA Arena kan Karlstadslaget i bästa fall klättra till en tredjeplats i den jämna tabellen.

Matchen ikväll har alla ingredienser för att bli en spännande och underhållande match. Dessutom spelar Erik Josefsson sin 514:e grundseriematch i Växjö-tröjan och kommer bli den spelaren i klubbens historia som spelat flest matcher för klubben.

- Att bli meste Lakersspelare känns givetvis väldigt speciellt. Det var inget jag någonsin haft en tanke på i karriären men så plötsligt står man här 11 säsonger senare i samma klubb och slår rekordet, vilket är väldigt ärofyllt att kunna få göra, säger Erik Josefsson.

Kom och stötta fram Lakers till tre nya poäng och hylla Erik Josefsson för sina elva säsonger och 514 grundseriematcher i klubben. Tillsammans gör vi kvällen till ett minne för livet.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar redan 17:00. Hjärtligt välkomna!