J18: Växjö straffade Malmö
Publicerad: 2018-09-20
J18
Under torsdagskvällen tog Växjö sin andra raka seger då man besegrade Malmö med 2-1 efter straffar. Linus Vingren blev segerskytt och Philip Svedebäck var utomordentlig mellan stolparna för Lakers.

Växjös J18-lag har, precis som J20-laget, inlett årets säsong med två raka segrar. Vinsten i afton satt dock väldigt långt inne och Lakers kan tacka sin storspelande målvakt, Philip Svedebäck, för segern. Svedebäck var nämligen fenomenal mellan stolparna och motade 34 av 35 skott och stoppade fyra av fem straffar. Växjö kunde till slut dra det längsta strået under straffläggningen och vinna med uddamålet 2-1.

Gästerna kom ut starkt i den första perioden och hade bud på mål flera gånger om, bland annat genom två numerära överlägen, men Lakers boxplay och målvakt Philip Svedebäck höll tätt.

Den andra perioden var betydligt jämnare och ganska händelselös. Lakers avlossade endast två skott på mål, men trots den glesa skaran av skott lyckades man spräcka målnollan i matchen då Henrik Hallberg prickade in 1-0 med 4.20 kvar av mellanakten.

I början av den tredje perioden fick Växjö chansen i powerplay, men lyckades inte utöka sin ledning till 2-0. Istället kunde Skånelaget kvittera några minuter senare genom Oskar Magnusson. Därefter var Malmö det laget som låg på hårdast för en segerpuck och under slutminuten fick man den stora chansen då Växjö drabbades av en tvåminutersutvisning. Gästerna tog timeout och snackade ihop sig, men någon segerpuck blev det inte.

I den efterföljande förlängningen inledde Skånelaget i spel fyra-mot-tre, men ännu en gång svarade Växjös boxplay och målvakt, Philip Svedebäck, för en storartad insats och höll tätt. Övertiden blev mållös och matchen fick avgöras på straffar där Linus Vingren blev segerskytt för Lakers.

• 1-0 (35:40) Henrik Hallberg assist Gustav Kapborg
  • 1-1 (48:38) Oskar Magnusson assist Hampus Plato, Alwxander Ternblad
  • 2-1 (65:00) Linus Vingren – avgörande straff

Skott: 15-34 (5-12, 2-5, 6-14, 1-3, 1-0)

Växjös kommande match spelas i Kinnarps Arena mot rivalen HV71 söndagen den 23 september. Jönköpingslaget har, precis som Lakers, inlett årets säsong med två raka segrar. Räkna med att det blir en häftig batalj i helgen lagen emellan.