Emil Pettersson avgjorde i förlängningen
Publicerad: 2017-03-19
Malmö hade Växjö i riktigt brygga med 2-0 i matchen. Men Växjö vände på matchen och Emil Pettersson avgjorde tidigt i förlängningen och kvitterade matchserien.

Vi får en fartfylld inledning av den första perioden där bägge lagen sätter hög fart redan från start. Inget av lagen skapar dock några större chanser för att få dit pucken första 5 minuterna. Hemmalaget får ett friläge efter dryga 6 minuter, men Fredrik Storms avslut smiter tätt utanför. Efter 9:39 skulle Malmö ta ledningen i matchen. Malmö checkar fast Växjö i offensiv zon där Robin Alvarez får upp pucken till Erik Andersson på blå, Andersson gör bort sin markering och avancerar in i zon, och hittar med en fin passning till Rhett Rakhshani som smygit in bakom sin back mitt framför Joacim Eriksson och styr snyggt in 1-0. Hemmalaget rider vidare på den vågen efter målet och gästerna kommer helt i i otakt och behöver några minuter för att komma tillbaks in i sitt egna spel igen. Men efter 15-16 minuter börjar gästerna skapa lite mer mot Oscar Alsenfelt, farligaste lägena får Adam Brodecki och Jeff Tambelini, men pucken vill inte in. Och efter 20 spelade minuter har vi 1-0 till hemmalaget. Skotten i den första slutar helt jämt 10-10.

Redan efter 28 sekunder in i andra perioden får gästerna matchens första powerplay, men med ett temposvagt spel skapar inte Växjö några lägen. Efter 4:14 är det Malmös tur att få sitt första powerplay, och första minuten klara gästerna ut det på ett bra sätt. Men en puck som studsar fel gör att Andreas Thuresson blir helt ren framför Joacim Eriksson och 2-0 hoppar in bakom Eriksson tid 5:21. Assist på målet får Fredik Storm och Nichlas Hardt. Det blev en väckarklocka för bortalaget som tar tag i spelet efter det målet. Och efter 8:54 skulle reduceringen komma! Dennis Everberg checkar högt på Noah Welch, som tappar skäret och Everberg tar hand om pucken bakom den förlängda mållinjen, och skickar in den till Emil Pettersson som stöter upp pucken i nättaket bakom Alsenfelt. Gästerna fortsätter efter reducering att äta sig in i spelet och hemmalaget börjar bli lite stressade och slår många puckar fel. Jeff Tambelini gör ett hästjobb bakom Malmös bur och sliter till sig pucken av 2-3 Malmöspelare, får in pucken framför mål där Erik Josefsson står och klappar till pucken som går via stolpen in, i nät och 2-2 är ett faktum vid tiden 18:59! Nick Bailen noteras också för assist på kvitteringen. Växjö har alltså både reducerat och kvitterat när vi går till paus! Skotten i den andra perioden vinns av hemmalaget med 13-8.

Tredje perioden ägs av hemmalaget större delen av dom 20 spelande minuterna. Men Växjö fredar sig bra i egen zon och man släpper inte till några farliga lägen mot Eriksson där bak i kassen. Egentligen så ser hela perioden ut på samma sätt. Malmö försöker sätta press, Växjö chippar ut och jobbar med sitt grundförsvar. Malmö har ett powerplay i perioden, men Växjö fredar även det boxplayet bra. Vi får inte se några mål i tredje, och pånytt blir det en förlängning. Skotten i tredje slutar 9-3 till Malmö.

I förlängningen får gästerna ett powerplay efter 1:30. Och efter 2:17 avgör Emil Pettersson med sitt 2-3 mål! Olli Palola slår ner pucken mot Dennis Everberg som står bakom den förlängda mållinjen, Everberg skickar pucken genom målgården där Emil kommer i full fart och skickar in vinstpucken. Skotten i förlängningen slutar 0-1.

1-1 i matcher och ny omgång väntar på tisdag i VIDA Arena! Vi syns väl där?