Inför Malmö – Växjö
Publicerad: 2021-09-30
Inför
Under septembers sista dag väntar en häftig match då Växjö gästar Malmö i en fullsatt Malmö Arena.

Veckans första, men inte sista, match är kommen. I kväll väntar nämligen ett häftigt möte mot Malmö i Malmö Arena, där det förväntas bli uppemot 12 000 åskådare på plats då publiktaket på idrottsevenemang upphör helt. Snacka om att kvällens rivalmöte kommer bjuda på en häftig inramning.

Växjö spelade sin senaste match i lördag hemma mot Rögle. Lakers vann till slut finalreprisen med uddamålet 3–2 efter att Richard Gynge gjort det matchvinnande målet i början av den tredje perioden. Fullträffen tillkom för övrigt i powerplay. Övriga hemmamål prickades in av Pontus Holmberg och Olle Lycksell.

I och med segern senast har Lakers inlett årets säsong med tre vinster på fem fajter och ligger på en andraplats i tabellen. Ett lag som tagit lika många vinster, fast med endast fyra matcher spelade, är torsdagskvällens motståndare, Malmö.

Skånelaget har sannerligen fått en fin start på den nya säsongen efter bortasegrar mot Leksand (4–3) och Oskarshamn (5–2) samt hemmaseger (3–2) i den senaste matchen, där Djurgården besegrades. I och med Malmös fina start ligger man på en tredjeplats i tabellen med samma poäng som tvåan Växjö och en poäng mindre än ettan Brynäs.

Kvällens kombattanter brukar bjuda på nervkittlande och heta möten med mycket känslor. Aftonens fajt lär inte bli något undantag. Inte minst med tanke på att såväl Malmö som Växjö återfinns i toppen av tabellen.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger, där Växjö vann samtliga matcher:

  • 22-10-20 | Växjö – Malmö 4–3
  • 26-11-20 | Växjö – Malmö 3–0
  • 30-12-20 | Malmö – Växjö 2–6
  • 03-04-21 | Malmö – Växjö 3–5

De båda lagen möttes i augusti i en träningsmatch i VIDA Arena. Den bataljen lyckades Malmö vinna med uddamålet 2–1 efter att backen Alexander Molldén gjort båda gästernas mål. Richard Gynge, som öst in mål under säsongen, noterades för Växjös enda mål i matchen.

I afton är det garanterat att vi bjuds på en publikfest, som vi inte sett på över 1,5 år. Räkna med att Malmö kommer göra allt för att exaltera hemmafansen samtidigt som Växjö kommer göra sitt yttersta för att stoppa Rödhökarnas framfart. Vi har sannerligen en mycket sevärd match att se framemot!

Kvällens match spelas i Malmö Arena, Malmö, med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Växjö vunnit sex av de sju senaste inbördes mötena mot Malmö (alla sammanhang inräknat).

… Malmö har nästbäst boxplayprocent i SHL med sina 91,67 %.

… Växjö har gjort flest mål i SHL med sina 19 fullträffar på fem matcher.

… Richard Gynge, Robert Rosén och Julius Nättinen ligger etta, tvåa och trea i SHL:s poängliga efter att trion gjort hela 29 poäng under de inledande fem matcherna.

… Carl Söderberg och Marcus Sylvegård leder Malmös interna poängliga efter att ha gjort fem poäng vardera.

Timmy Renud