Förlust mot Malmö efter jobbig uppförsbacke
Publicerad: 2022-02-05
Det blev ett matchstraff i början av matchen och spelet i numerärt underläge som fällde avgörandet på lördagskvällen mellan Växjö Lakers och Malmö Redhawks.

Fjärde mötet för säsongen mellan Lakers och Malmö stod för dörren den här Lördagseftermiddagen. Och det blev faktiskt en ännu sämre inledning än i torsdags mot Timrå, även om man kanske inte riktigt trodde att det var möjligt. Först blir man i inledningen fastcheckade i egen zon, mycket pga att man spelar aningen långsamt och är inte beredd riktigt. Efter en tekningsvinst får Marcus Sylvegård pucken och skjuter i Åhmans vänstra kryss och vi har 0-1 för gästerna redan efter 1.24.

Ca 1.30 efter Malmös ledningsmål åker Martin Lundberg ut för en knätackling på Emil Sylvegård, och Martin får helt enkelt gå ut i duschen redan efter 3.03 då straffet blev matchstraff och 5 minuter boxplay för hemmalaget. Och gästerna får en riktigt bra utdelningen i sitt PP. Först är det Carl Persson som trycker in 0-2 efter 4.54 och sedan Lance Bouma som sätter 0-3 efter 7.54.

Lakers hämtar sig aldrig i resten av den första perioden. Malmö är incheckade från start och vinner den första perioden med 0-3 och även skotten med övertygande 2-13.

I inledningen av den andra peridoen känns det som Lakers åter är påkopplade och reduceringen till 1-3 kommer redan efter 1.17 efter en kanon från blålinjen signerad Joel persson. Men glädjen och boosten av reduceringen kommer av sig ordentligt efter 4.18 när Malmö får ett rejält tryck i Lakers zon. Hemmalaget får problem i insorteringen runt eget mål Lars Bryggman hittar en retur och kan ge Malmö en tremålsledning igen.

Efter detta så tappar hemmalaget lite av den boost man fick efter reduceringen och det känns som Malmö har läget under kontroll. Men i den 10:e minuten åker gästernas Eric Engstrand ut för en hakning och Lakers får chansen i sitt första PP för dagen. Ett riktigt bra PP där man endast behöver 18 sekunder på sig innan Joel Persson hittar över till Robert Rosén som åter reducerar Malmös ledning till 2-4 efter 9.32.

Nu märks det att hemmalaget får mer kraft och man spelar med ett högre tempo både med och utan puck. Första chansen till reducering kommer när Malmös Kalle Östman utvisas i den 12:e minuten. Men den här gången är inte Lakers PP lika övertygande utan det rinner ut i sanden. Men ytterligare en reducering kommer i slutet av perioden när Nättinen åker ifrån sin markering, skjuter och på returen störtar Andrew Calof fram och sätter 3-4 pucken efter 17.42. Lakers vinner den andra perioden med 3-1, och skotten med 8-6.

Tyvärr var nog den här matchen avgjord redan efter 6 minuter av den första perioden. Uppförsbacken är brutal även om man plockar in resultatmässigt så får man hela tiden jaga. Hardy Häman Aktell får besöka utvisningsbåset i början av den 4:e minuten, och boxplayspelet är inte vad det kanske borde vara. Två mål redan så här långt ikväll i boxplayspelet och även i gåsternas första 2 minuters PP så får man utdelning genom Carl Persson efter 4.49.

Lakers lyckas att reducera ytterligare en gång genom tvåmålsskytten Joel Persson som får ditt ett snyggt handledskott från blålinjen. Men när sedan Eric Engstrand lyckas trycka sig fram på vänsterkanten och hitta nätet med ett välplacerat skott efter 17.08 så var matchens avgörande klart. Hemmalaget försöker genom att plocka Åhman men då hittar Carl Söderberg det tomma nätet och slutresultatet skrivs till 4-7. Malmö vinner den totala skottstatistiken med 19-26.

Nästa match i Vida Arena ser vi lördagen den 19 februari när Brynäs gästar. Då hoppas vi på ett fullsatt Vida Arena när pucken släpps kl. 18.00.