• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Inför Skellefteå – Växjö

2 oktober 2018 12:30
Inför

Oktober är kommen och första veckan i höstmånaden bjuder på två veckomatcher där vi får en repris på vårens SM-final mellan Skellefteå – Växjö i afton.


En ny månad och vecka har påbörjats vilket också innebär att vi har nya härliga matcher att se framemot. I afton gästar Växjö topplaget Skellefteå i Skellefteå Kraft Arena.

Senast vände Växjö 0-1 till 2-1 hemma mot Örebro efter mål av Austin Ortega och Roman Horák. Gästerna kvitterade dock Lakers ledning under slutminuterna av den tredje perioden och matchen fick till slut avgöras på straffar. I straffläggningen var det Örebro som drog det längsta strået och lämnade VIDA Arena som vinnare.

I afton får Växjö en ny chans till att spela hem en vinst då laget tar sig an Skellefteå på bortaplan. Kvällens motståndare har öppnat säsongen starkt och ligger tvåa i tabellen endast en poäng ifrån serieledning. Skellefteå öppnade säsongen med fyra raka vinster, men föll senast hemma mot HV71 med 2-3 efter straffar.

Det är således två lag som föll med 2-3 efter straffar på hemmaplan i den senaste omgången som gör upp om poängen i Skellefteå Kraft Arena ikväll. Mötet blir dessutom något extra då de båda lagen gjorde upp i SM-finalen i våras där Växjö vann med 4-0 i matcher och hade en målskillnad på förkrossande 20-1 under de fyra finalmatcherna.

Även i grundserien, under fjolårssäsongen, vann Växjö samtliga fyra möten mot Skellefteå. Faktum är att Lakers har elva raka vinster mot kvällens motståndare och därmed ett pyskologiskt övertag.

Senast Växjö spelade match på resande fot tog man säsongens första trepoängare. Matchen spelades torsdagen den 27 september i Gävle där Lakers vann med klara 4-1 över hemmalaget Brynäs. Pontus Holmberg, Dominik Bokk, Linus Fröberg och Roman Horák gjorde Växjös mål i den matchen.

Kvällens match mellan Skellefteå – Växjö har alla förutsättningar för att bli en sevärd historia. Dels kommer båda lagen från förluster senast och lär således vara revanschsugna, men de båda lagen har även byggt upp en viss rivalitet mellan varandra under de senaste säsongerna. Lagen har mötts i tre av de fyra senaste SM-slutspelen där två av gångerna varit i final där Lakers till slut vunnit SM-guld. Skellefteå jagar revansch samtidigt som Växjö kommer göra allt för att förlänga sin fina segersvit mot kvällens motståndare.

Visste du att…

… Skellefteå fortfarande inte förlorat under ordinarie speltid under säsongen.

… Växjö har endast dragit på sig tio utvisningsminuter i grundserien och är det laget i SHL som har överlägset minst utvisningsminuter.

… Lakers har överlägset bäst tekningsprocent i hela SHL med sina 62,44%.

… Oscar Möller, Joakim Lindström och backen Emil Djuse leder Skellefteås interna poängliga med fem poäng vardera på lika många matcher.

… Roman Horák, Linus Fröberg och Dominik Bokk leder Växjös interna poängliga med tre poäng vardera.

Kvällens match spelas i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå, med nedsläpp 19.00.