Växjö segrare i seriefinalen
Publicerad: 2017-10-24
Växjö kom till den tidiga seriefinalen med 2 raka förluster. Men i kväll vände man trenden genom att besegra Färjestad borta med 1-3. En urstark defensiv och en kandidat till årets mål av Adam Brodecki avgjorde matchen!

Växjö och Adam Brodecki får ett kanonläge redan efter 6 sekunder in i matchen sedan Liam Reddox brytit ett uppspel i Färjestads försvarszon, men Stefan Steen visar att han är vaken direkt från start. Färjestad skulle ta ledningen redan efter 1:37. Ilari Melart har pucken bakom Viktor Fasths målbur, lägger upp den till höger till Marcus Nilsson, Nilsson hittar in med pucken i slottet där Linus Persson kommer inglidandes och skickar iväg ett slagskott mellan benen på en skymd Fasth i målet. Även assist till Ilari Melart. Färjestad fortsätter i ett väldigt högt tempo störta mot Viktor Fasth och Växjös försvar och skapar läge på läge. Efter 5:54 åker dessutom Växjös Linus Högberg ut 2 minuter för hakning och Färjestad får spela powerplay. Men Växjö gör ett bra första boxplay för kvällen och Färjestad skapar egentligen ingenting och Växjö fulltagliga igen. Färjestad fortsätter ösa på framåt och Växjö har problem att hänga med fram till powerbreaket. Växjö är bättre med efter powerbreaket och efter drygt 13 minuter får Martin Lundberg ett friläge för gästerna, men Steen är bra med där också och räddar. Vi ser mer och mer Växjö ju längre perioden lider, och kvitteringen skulle komma med bara 44 sekunder kvar av perioden! Martin Lundberg gräver fram pucken i sarghörnan bakom Stefan Steen till Brendan Shinnimin, Shinnimin hittar in i slottet till Andrew Calof, Calof gör inget misstag och placeras snyggt in 1-1 i högra krysset bakom Steen! Vi går till vila med 1-1 i mål och skotten slutar 7-9.

Färjestad sätter press direkt mot Fasth i andra perioden, och efter exakt 1 minut har Robert Rosén ett friläge mot Steen, som Steen plockar, ja som ni förstår är det fortsatt full fart framåt från bägge lagen i inledningen av andra perioden. Efter 3:03 är det dags för kvällens andra utvisning för gästerna då Linus Fröberg åker ut 2 minuter för hakning. Färjestad får till ett bättre powerplay än första försöket, men utan att hota Växjös box och Fasth, och Fröberg tillbaka på isen igen. Efter 5:35 jublar hemmasupportrarna och lamporna tänds för att signalera ny ledning för hemmalaget, men det visar sig att dom jublat och tutat för tidigt, för Viktor Fasth har slängt ut sin vänstra ljumsken hela vägen upp till sittplats och räddat pucken från att passera mållinjen. Men efter 7:52 tändes mållampan, men bakom Stefan Steen! Daniel Rahimi vänder spelet snabbt från egen blålinje ner till vänster till Robert Rosén på offensiv blålinje, Rosén tar in pucken i zonen, släpper den i mitten till Elias Pettersson, Pettersson siktar in sig och skickar ett dragskott upp till höger bakom Steen till 1-2. Efter 8:45 åker gästernas Nils Carnbäck ut 2+2 för hög klubba och 4 minuters powerplay för Färjestad. Färjestad skjuter en kanonad mot Viktor Fasth, en puck som passerar Fasth, men där Rahmi dyker upp och skickar undan pucken innan den dansar in, och ett skott i stolpen, men Växjö sliter som djur och håller undan även dom 4 minuterna och Carnbäck tillbaka i spel. Efter 15:29 får Färjestads Theodor Lennström uppsöka utvisningsbåset 2 minuter för interference. Men Växjö får inte till kvällens första powerplay och hemmalaget reder ut det utan några större problem. Och vi går till andra periodvilan med 1-2. Skotten i den andra perioden slutar 11-9 till hemmalaget.

I inledningen av tredje perioden drar Färjestads Per Åslund på sig 2 minuter för hög klubba och powerplay för Växjö efter 1:16. Efter 21 sekunder av powerplayet åker gästernas Elias Pettersson ut 10 minuter personligt straff för felaktig utrustning men fortsatt powerplay för gästerna. Färjestad reder ut även detta boxplayet utan några problem och spel 5 mot 5 igen. Efter 3:47 kommer vi få se ett mål som faktiskt hela arenan applåderar åt! Oliver Bohm lägger ner pucken bakom Stefan Steens målbur där Adam Brodecki står. Brodecki ställer sig rakt bakom Steen, lägger upp pucken på bladet, och gör en så kallad "Zorrofint" och lägger in pucken över Steens vänstra axel till 1-3, Snyggt Adam, riktigt snyggt! Efter 5:21 åker Växjös Robert Rosén ut 2 minuter för hakning. Men Växjö gör på nytt ett alldeles felfritt boxplay och Rosén tillbaka på isen. Färjestad börjar kasta puckar från både höger och vänster mot Fasth, men Växjö spelar väldigt bra defensivt och Färjestad kommer ingen vart. Klockan går nu fort för hemmalaget som försöker med allt för att komma närmare. Med 3:30 kvar plockar man dessutom ut Stefan Steen och satsar på 6 utespelare. Men man kommer inte närmare utan Växjös defensiv är helt enkelt för bra i kväll och Växjö vinner välförtjänt med 1-3. Skotten i tredje perioden slutar 7-10.

Ny match på torsdag då Frölunda gästar Växjö och VIDA Arena med nedsläpp klockan 19:00. Vi syns väl i VIDA?