• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Idag 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

J18: Straffvinst mot Rögle

8 november 2019 11:00
J18

Under torsdagskvällen var det återigen dags för hockeymatch då Växjö tog sig an Rögle på bortaplan. Matchen var jämn där Lakers till slut drog det längsta strået och vann efter straffar.


Efter ett längre matchuppehåll var det äntligen dags för hockeymatch igen under torsdagskvällen då Växjö gästade Skånelaget, Rögle. Matchen var underhållande och jämn där Växjö till slut drog det längsta strået och vann fajten efter straffar.

Växjö fick onekligen en kanonstart på matchen då Ivar Kjellsson satte 1-0 i numerärt underläge redan efter drygt tre minuters spel. Glädjen var dock inte långvarig då Rögle kvitterade till 1-1 40 sekunder senare under samma Lakers-utvisning. Ytterligare åtta minuter senare tog Rögle även ledningen med 2-1 efter att Sebastian Törnqvist lyckats överlista Philip Svedebäck i bortamålet.

Den andra perioden innehöll en hel del utvisningar där båda lagen ådrog sig tre tvåminutersutvisningar vardera. Trots att det var spel i fem-mot-fyra i tolv minuter fick vi inte se något mål under mellanakten. Målvakterna och försvarsspelet var briljant under perioden.

Utvisningarna fortsatte att hagla i den tredje perioden, men precis som i den andra perioden fick vi inte se något mål i spelformen. Växjö, som jagade en kvitteringspuck, lyckades däremot måla i fem-mot-fem då Ivar Kjellsson höll sig framme och gjorde kvällens andra mål med mindre än sju minuter kvar av den ordinarie speltiden. Matchen slutade därmed oavgjort och gick till förlängning.

Under förlängningen vaskade de båda lagen fram ett par vassa målchanser, men målvakterna höll tätt och tog matchen till straffar. Under straffläggningen fixade Växjö segern och spelade därmed hem två fina poäng i jakten på en topplacering i tabellen.

I och med vinsten mot Rögle ligger Växjö trea i tabellen med 27 inspelade poäng på 13 matcher. Man är en poäng före fyran Malmö och sju poäng efter tvåan Frölunda.

Statistik från matchen:

Mål:

  • 0-1 (03:14) Ivar Kjellsson assist Simon Aho – 4/5
  • 1-1 (03:54) Elias Andersson assist Oscar Johnsson, Anton Davidsson – 5/4
  • 2-1 (12:00) Sebastian Törnqvist utan assist
  • 2-2 (53:06) Ivar Kjellsson assist Arvid Kruukka
  • 2-3 (65:00) Ivar Kjellsson avgörande straff

Skott: 27-24 (10-6, 8-10, 6-6, 3-1, 0-1)

Växjö spelar härnäst borta mot Troja/Ljungby på söndag. Ljungbylaget ligger sexa i tabellen fem poäng efter Lakers. Senast slog man Vita Hästen borta med 5-3 efter att man gjort fyra mål i den tredje perioden.