• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan

J18: Straffvinst mot Rögle

8 november 2019 11:00
J18

Under torsdagskvällen var det återigen dags för hockeymatch då Växjö tog sig an Rögle på bortaplan. Matchen var jämn där Lakers till slut drog det längsta strået och vann efter straffar.


Efter ett längre matchuppehåll var det äntligen dags för hockeymatch igen under torsdagskvällen då Växjö gästade Skånelaget, Rögle. Matchen var underhållande och jämn där Växjö till slut drog det längsta strået och vann fajten efter straffar.

Växjö fick onekligen en kanonstart på matchen då Ivar Kjellsson satte 1-0 i numerärt underläge redan efter drygt tre minuters spel. Glädjen var dock inte långvarig då Rögle kvitterade till 1-1 40 sekunder senare under samma Lakers-utvisning. Ytterligare åtta minuter senare tog Rögle även ledningen med 2-1 efter att Sebastian Törnqvist lyckats överlista Philip Svedebäck i bortamålet.

Den andra perioden innehöll en hel del utvisningar där båda lagen ådrog sig tre tvåminutersutvisningar vardera. Trots att det var spel i fem-mot-fyra i tolv minuter fick vi inte se något mål under mellanakten. Målvakterna och försvarsspelet var briljant under perioden.

Utvisningarna fortsatte att hagla i den tredje perioden, men precis som i den andra perioden fick vi inte se något mål i spelformen. Växjö, som jagade en kvitteringspuck, lyckades däremot måla i fem-mot-fem då Ivar Kjellsson höll sig framme och gjorde kvällens andra mål med mindre än sju minuter kvar av den ordinarie speltiden. Matchen slutade därmed oavgjort och gick till förlängning.

Under förlängningen vaskade de båda lagen fram ett par vassa målchanser, men målvakterna höll tätt och tog matchen till straffar. Under straffläggningen fixade Växjö segern och spelade därmed hem två fina poäng i jakten på en topplacering i tabellen.

I och med vinsten mot Rögle ligger Växjö trea i tabellen med 27 inspelade poäng på 13 matcher. Man är en poäng före fyran Malmö och sju poäng efter tvåan Frölunda.

Statistik från matchen:

Mål:

  • 0-1 (03:14) Ivar Kjellsson assist Simon Aho – 4/5
  • 1-1 (03:54) Elias Andersson assist Oscar Johnsson, Anton Davidsson – 5/4
  • 2-1 (12:00) Sebastian Törnqvist utan assist
  • 2-2 (53:06) Ivar Kjellsson assist Arvid Kruukka
  • 2-3 (65:00) Ivar Kjellsson avgörande straff

Skott: 27-24 (10-6, 8-10, 6-6, 3-1, 0-1)

Växjö spelar härnäst borta mot Troja/Ljungby på söndag. Ljungbylaget ligger sexa i tabellen fem poäng efter Lakers. Senast slog man Vita Hästen borta med 5-3 efter att man gjort fyra mål i den tredje perioden.