J20: Växjö besegrade Färjestad
Publicerad: 2019-11-30
Under fredagskvällen besegrade Växjö Karlstadslaget Färjestad på hemmaplan med klara 4-1. Under lördagen möts de båda lagen återigen i Växjö. Matchen har nedsläpp 14.00 och spelas i Växjö Ishall.

Återigen är en ny helg kommen och som vanligt spelar Växjös J20-lag flera matcher. Under fredagskvällen gästades man av Färjestad där Lakers vann med klara 4-1 efter en stabil insats.

Gästerna öppnade målskyttet i matchen då Douglas Byrkjeland lyckades överlista Hugo Haas efter drygt tio minuters spel. Växjö reste sig dock snabbt och kvitterade till 1-1 mindre än tre minuter senare. Målet gjorde Lucas Edmonds, hans tionde för säsongen, i numerärt överläge. Färjestad fick chansen i powerplay strax därefter, men lyckades inte hitta nätmaskerna ytterligare en gång.

I den andra perioden fick Växjö chansen i numerärt överläge tre gånger om där man lyckades utnyttja ett av tillfällena. Det var Mathias Kemppi som petade en puck förbi Eric Forsberg i bortamålet. 2-1-målet gjordes efter drygt halva perioden spelad. Som om inte det vore nog satte Elliot Nordholm 3-1 46 sekunder senare och Lakers kunde därmed gå till pausvila med en trygg tvåmålsledning.

Den tredje perioden var jämn, där Färjestad framför allt jagade en reduceringspuck till att börja med. Man lyckades inte med den bedriften då Hugo Haas i hemmamålet svarade för en fin match och motade totalt 36 av 37 skott under de 60 spelade minuterna. Vi fick dock se ett mål under slutakten då Martin Fridén skickade in 4-1 i tom kasse med 2.20 kvar av matchen.

Växjö ligger alltjämt kvar på en fjärdeplats i tabellen i och med segern mot Färjestad. Man är en poäng före femman Örebro och har nio poäng upp till tvåan Frölunda och trean HV71. Det ska även tilläggas att Lakers spelat två matcher färre än duon ovanför i tabellen.

• 0-1 (10:32) Douglas Byrkjeland assist Filip Norberg
  • 1-1 (13:21) Lucas Edmonds assist William Magnusson, Nils Thomasson – 5/4
  • 2-1 (30:22) Mathias Kemppi assist Hampus Sjöbrink, Lucas Edmonds – 5/4
  • 3-1 (31:08) Elliot Nordholm assist Martin Fridén, Tom Fridén
  • 4-1 (57:40) Martin Fridén assist Hampus Sjöbrink – 5/6

Skott: 37-37 (11-16, 15-10, 11-11)

Redan under lördagen spelar Växjö nästa match där återigen Färjestad står för motståndet. Matchen spelas i Växjö Ishall med nedsläpp 14.00. Ni är hjärtligt välkomna att heja fram laget till en ny vinst.