Veckosummering för J18
Publicerad: 2021-10-31
I veckan har Växjö Lakers J18-lag spelat två matcher, hemma mot Borås i torsdags och borta mot Karlskrona ikväll. Poängmässigt kniper man 4 av 6 möjliga poäng.

I torsdags gästades Växjö Lakers J18-lag av Borås HC för spännande drabbning i Växjö Ishall när omgång 10 i Regional Syd-serien.

Växjö Lakers kommer ut starkt och kan ta ledningen genom Elis Rix redan 2 minuter och 52 sekunder in i matchen. Växjö och Borås turas om att skapa lägen men det är Växjö som ska komma att få utdelning igen, den här gången är det Jakub Stancl som är framme och utökar ledningen till 2-0.
Skott: 14-9

I andra perioden tappar man initiativet och släpper in gästande Borås som kan göra sitt första mål i matchen och ställningen förändras till 2-1. Växjö drar på sig två utvisningar efter varandra men reder ut båda numerära underlägena och kan istället utöka ledningen till 3-1. Målskytten heter Elis Rix som därmed gör sitt andra mål i matchen. Kort därefter bättrar Leo Isaksson på avståndet till Borås genom att göra 4-1.
Skott: 7-6

Den sista perioden blir något sönderhackad av utvisningar från vardera lag men resultatet från den andra perioden står sig och Växjö Lakers vinner matchen med 4-1 och tar 3 sköna poäng på hemmaplan trots mediokert spel.
Skott: 11-8

I eftermiddag gick bussen mot Karlskrona för sent bortamöte i jakten på nya poäng.

Matchen börjar energiskt och Växjö Lakers spelar bra. Efter 5 minuter tar man ledningen genom Casper Nässén. Växjö fortsätter trycka på och drygt 4 minuter senare utökar vi ledningen till 0-2 och Casper Nässén gör sitt andra för ikväll. Drygt en minut senare får Karlskrona powerplay och lyckas reducera till 1-2. Ett kvitteringsmål från hemmalaget kommer tätt inpå och det står 2-2 efter första perioden.
Skott: 8-11

Växjö Lakers får inleda andra perioden med ett tidigt powerplay mål där Leo Lundblad slår in returen och sätter VLH i förarsätet. Det går inte länge innan Karlskrona lyckas kvittera igen. En retur som Växjö-försvaret inte är riktigt redo för. Resultatet efter två spelade perioder är 3-3.
Skott: 8-14

Återigen börjar Växjö perioden med ett tidigt mål genom Filip Karlsson som får friläge och man tar ledningen för tredje gången i matchen. I sista perioden är Växjö Lakers det klart bättre laget. Man skapar många offensiva målchanser men lyckas inte förvalta dem. När det är 7 minuter kvar av matchen kvitterar Karlskrona till 4-4, och det blir även slutresultatet efter tre spelade perioder.
Skott: 6-14

I overtime skapar Växjö mer chanser men lyckas inte sätta dit pucken. Matchen kommer avgöras på straffar. Efter 8 omgångar tar hemmalaget Karlskrona hem extra poängen.

Skotten slutar 26-42.