Inför Växjö – Cardiff
Publicerad: 2018-10-09
Inför
Under tisdagskvällen är det återigen dags för Champions Hockey League då walesiska Cardiff Devils gästar VIDA Arena. Kvällens match är dessutom den sista gruppspelsmatchen på hemmaplan för Växjös del.

Champions Hockey League har haft uppehåll i några veckor, men i afton drar turneringen igång igen då Växjö gästas av walesiska Cardiff i gruppspelets sista match på hemmais.

Både Växjö och Cardiff har haft det tufft inledningsvis av Champions Hockey League. Lakers står noterade för tre poäng, och innehar tredjeplatsen, medan Devils är jumbo i gruppen med endast en inspelad poäng. Cardiff har således inte chans på avancemang medan Lakers har en liten möjlighet till slutspel. För att Lakers ska ta sig till slutspel krävs det fullpott i dubbelmötet mot Cardiff samtidigt som Salzburg förlorar efter ordinarie speltid i båda sina matcher mot Bern.

Växjös enda seger hittills i gruppspelet kom på hemmaplan mot Salzburg i början av förra månaden. Den matchen vann Lakers med klara 5-2 efter att Austin Ortega bjudit på ett hattrick. Janne Pesonen och Roman Horák gjorde övriga Växjö-mål i matchen.

Under Champions Hockey League-gruppspelet ifjol möttes Växjö och Cardiff två gånger om. På bortaplan blev det förlust medan det blev en uddamålsvinst med 3-2 i VIDA Arena. Hemmamålen i den matchen gjordes av backarna Eric Martinsson och Daniel Rahimi samt forwarden Brendan Shinnimin.

I afton hoppas vi på en repris från fjolårets möte i VIDA Arena. Växjö kommer med ett förstärkt självförtroende efter 1-0-vinsten senast mot Frölunda i SHL. Dessutom är det vinna eller försvinna som gäller för Växjös del. Matchen är således av stor vikt och kommer bjuda på nerv och spänning.

Kom och stötta Växjö i kampen om tre poäng och i jakten på en slutspelsplats. Tillsammans kan vi göra det möjligt.

Kvällens match har nedsläpp 18:30. Arenan öppnar redan 16:30 – hjärtligt välkomna då!

Timmy Renud