• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec

Förlängningsseger i ett dramatiskt genrep

18 september 2020 20:45
Referat

Det blev nästan en galen match när Malmö besökte Vida Arena för genrep. Hela 11 (!) mål och seger för Lakers i förlängning.


Malmö på besök i Vida Arena. 50 Lakejer på läktaren och ett genrep med 6 dagar från premiärmatchen hemma mot Färjestad. Starten på matchen lämnar nog en hel del över att önska för dom flesta. Det är Malmö som tar tag i taktpinnen inledningsvis utan att egentligen skapa nått jättefarligt framför Erik Källgren. Joel Persson blir den första som får hälsa på i utvisningsbåset efter 4.42. Vilket då ger gästerna en första chans att ta täten i den här drabbningen.

Och chansen ska öka markant efter 5.36 när även Aktell får göra Joel sällskap och Malmö får chansen i spel 5 mot 3. Men här gör hemmalaget det bra och lyckas till slut tvinga fram en utvisning på Malmö istället. Detta blir väl nått som kännetecknar den första perioden i sin helhet. Mycket utvisningar som rycker sönder spelet. Totalt 14 utvisningsminuter i den första perioden skvallrar om detta.

Vi får inga mål i den första perioden utan bara en massa utvisningar. Dessutom saknar vi målchanser vilket skottstatistiken på 7-7 skvallrar om.

Den andra perioden börjar ganska segt, framför allt för hemmalaget som har lite problem med bl.a passningskvalitén. Malmö ser hetare ut. Men med 6.04 spelade av perioden får hemmalaget fast pucken i offensiv zon. Hardy Häman Aktell får pucken på blålinjen och slänger den på mål. Den träffar Pontus Holmberg på vägen och hittar in bakom Ahlsenfelt. Målet tillskrivs Holmberg med Aktell som passare.

Detta blir lite av starten på en rejäl upp Lakerspress som i stort sett varar hela perioden ut. Man är helt plötsligt enormt aktiva över hela banan och man ger inte gästerna mycket tid. Man utnyttjar samtidigt Malmös ganska intensiva press genom att höja sitt passningsspel och ta sig ur svåra situationer. Detta ger hemmalaget taktpinnen totalt i den andra perioden. Vi har bl.a dubbla frilägen på Forsbacka Karlsson. Emil Pettersson har ett jätteläge. Allt är ungefär 100% bättre än tidigare under matchen.

Fagervall tvingas till slut ta en time out för att lugna ner sitt lag och försöka hitta en väg tillbaka in i matchen. Time outen hjälper väl inte jätte mycket. Med 17.35 spelat så tvingas Jesper Jensen Åbo att ta en tripping på Martin Lundberg vilket genererar ett nytt 5 mot 4 läge för Lakers. Men är det nått som inte fungerat så här långt ikväll så är det väl PP. Trots det totala spelövertaget så slutar perioden bara 1-0 för hemmalaget. Lakers vinner dessutom skotten med 11-6.

Den tredje perioden blir nog lite av High Chaparal som Hallam brukar säga. En period där Malmö sätter sig själv i förarsätet genom att kvittera redan efter 1.51 genom Pathrik Westerholm. Och efter 3.40 kontrar Malte Setkov in 1-2 med ett distinkt handledsskott. I detta läge är planen vidöppen i båda ända.

Efter 6.09 fixar Drury 2-2 på pass från Holmberg strax efter Malmö blivit fulltaligt. Men den glädjen blev kort då Pathrik Westerholm gör sitt andra mål för kvällen när han sätter 2-3 efter 8.01 på pass från hans bror Pontus.

Nu har helt klart hemmalaget en sämre period i matchen där man tillåter Malmö att vinna de flesta duellerna. Det ger först Holmberg en utvisning och sen med bara 2.53 kvar en chans för hemmalaget att gå ifatt. Men då passar Händemark på att göra 2-4 bakom Källgren efter 17.52. Efter detta får Malmö två snabba utvisningar efter varandra och Lakers kan plocka målvakten för spel 6 mot 3.

Och då kan Forsbacka Karlsson bomba in reduceringen till 3-4 när klockan stannar på 18.29. Och trot om ni vill, men bara 24 sekunder senasre hittar Emil Pettersson fram till Drury som också bombar in kvitteringen. Nu trodde alla att det bara var att vänta på förlängning. Något som även Lakers trodde när man med bara 30 sekunder kvar släpper fram Carl persson som får öppen bur och segerpucken till 4-5, eller?

Hallam plockar målvakten igen och Lakers slänger in pucken i zon. Den fångas upp av Holmberg som snyggt hittar Joel Persson som stänker in kvitteringen med bara 8 sekunder kvar. Nu var det klart för förlängning, eller.....? Ja, det blev förlängning, men innan det hinner Malmö skaffa sig en straff som Carl Persson dock missar.

I förlängningen är det egentligen bara ett lag på banan, och det är Malmö, som pressar tillbaka hemmalaget och skapar stora problem för Källgren. Men hemmalaget behövde bara erövra pucken en gång, och det är åter passningsgiganten Holmberg som hittar Eronen som avgör matchen 3.18 in i sudden. Skottstatistiken slutar 31-24 till hemmalaget i denna dramatiska tillställning.

Seriepremiär på torsdag den 24/9 när Färjestad gästar Vida Arena. Nedsläpp kl. 19.00.