Tre nya poäng bärgades ikväll
Publicerad: 2017-02-04
Många Lakerssupportrar var på plats i kvällens batalj i Karlskrona, en tillställning som helt och hållet gick Växjö Lakers väg.

Lakers fick en smakstart i kvällens match mot Karlskrona, genom en vunnen tekning till Olli Palola som sköt en riktig rökare förbi Johan Holmqvist endast 41 sekunder in i matchen. Lakers förde spelet och nog kändes det som att Lakers var lite för stora i första perioden. 11:06 så fick vardera laget två minuters utvisning då Nick Bailen och Alexander Bergström åkte ut för roughing. Det var en liten intern uppgörelse de hade bakom målet. 4-4 spel väntades i två minuter men det ändrades då Philip Holm drog på sig en tvåa för en tripping 12:16. 4-3 spel för hemmalaget i 50 sekunder. 16:58 petade Nils Carnbäck pucken från en KHK- back och kom fri i slottet och den som var med under OS 1994 i Lillehammer och minns Foppas fint, fick se en repris på den dragningen dragning mot Holmqvist som betydde 0-2 på tavlan och Carnbäcks första mål i SHL. Perioden slutade 0-2, skotten 5-11, och 1-2 i antal utvisningar.

Andra perioden startade med att Cory Murphy utvisades 2 minuter för en holding 00:37. Utvisningens farligaste målchans har dock VLH när captain Liam Reddox kom i en 1-1 situation. Efter utvisningen så kom Lakers lite ur slag, och KHK fick flera chanser till spelvändningar och 2-1, 3-2 situationer etc. KHK är skickliga och ställer snabbt om från försvarsspel till kontring. Sam Hallam tar timeout 05:39 för att påminna om hur vi ska spela och bryta det mönster som varit efter utvisningen. Men Lakers tog en del oturliga och onödiga utvisningar i denna mittperiod, Hennessy åkte 07:16 för en hakning, 16:42 åker Leino för abuse, genom att snacka med domaren lite för mycket och 18:40 åkte Eric Martinsson ut för en hakning, men, genom ett väl fungerande boxplay och Jocke Eriksson längst bak så klarar Lakers av att spela 0-0 i denna andra period. 11-14 i skott och 0-4 i antal utvisningar.

Tredje perioden startat med 40 sekunder boxplay, något som Lakers klarade av utan större svårigheter. Ludwig Wistén är jättenära att sätta sitt första SHL-mål då hans skott tar i underkant av ribban så de klingade i hela ABB Arena, men det är Nisse Carnbäck som drar in sitt andra efter en underbar passning från Emil Pettersson. 0-3 då efter bara 3:05 i perioden. I mitten av perioden så har KHK ett par anfall som är riktigt vassa, David Printz och Marcus Paulsson har lägen som ingen målvakt ska ta, men Jocke Eriksson gör ett par riktiga fantomräddningar. Efter Lakers 3-0 mål så var matchen lite avslagen. 14:49 åkte Philip Holm ut för en tripping, och Per Hånberg tog timeout, plockade ut målvakten efter vunnen tekning i anfallszon, men laget tänder aldrig till riktigt under 6-4 spelet, och det blev i stället Linus Fröberg som satte 4:an bakom Holmqvist. Perioden slutar 0-2, skotten 15-6 och utvisningar 0-1 i antal. Matchen slutade vid full tid då 0-4, skotten totalt 31-31 och utvisningarna 1-7 i antal.

Publiksiffran i ABB Arena 4167 st Domare: Linus Öhlund och Daniel Winge Linjemän: Andreas Malmqvist och Alexander Waldejer