• Huvudsponsorer

Tät match mot Luleå väntar

1 februari 2012 14:30

Växjö Lakers roadtrip fortsätter med tuff bortamatch mot Luleå - ett lag som parkerat på en av topplatserna i årets tabell.


I tisdags blev det strafförlust mot AIK på Hovet.

– Jag tycker vi startade bra första tio, sedan fick AIK ett långt anfall och det verkade som det gjorde att de fick upp farten och sedan tycker jag att de tog över resten av första. De var bättre än oss i andra och åkte mer skridskor medan vi spelade ängsligt. I tredje gick vi ut och försökte och det var roligt att vi kunde trycka in en puck i slutet, säger assisterande tränaren Fredrik Hellgren.

Det var i matchens sista minut som Ilkka Heikkinen avlossade bössan och Peter Ölvecky styrde in 2-2 med sitt andra mål i matchen. Det blev förlust på straffar till slut, men äntligen gjorde Växjö Lakers mål efter att ha plockat ut målvakten i slutet.

– Ja, det var på tiden för vi har varit usla där innan, säger Hellgren.

– Som läget är just nu är vi glada för poängen mot AIK, men vi kunde ha tagit en pinne till och då tänker jag på Jonas Holös ribbträff under övertiden.

Växjö Lakers är kvar i Stockholm och flyger till Luleå under torsdagen.

– Vi har tränat nu under förmiddagen och precis ätit, sedan har vi ingenting mer förrän tio imorgon då vi tar en promenad för att mjuka upp kropparna innan vi flyger norrut, säger Hellgren.

Luleå har etablerat sig som ett topplag den här säsongen och är trea i tabellen.

Gemensamt för Växjö Lakers och Luleå är den täta defensiven och det väloljade maskineriet. Plus att inget av lagen öser in mål, så det lär knappast bli något målkalas i Coop Arena.

– Det skulle förvåna om det blev så, säger Hellgren med ett leende.

Lagen har mötts tre gånger i vinter: Växjö Lakers vann med 3-2 på straffar i Coop Arena i första mötet sedan Tomi Kallio avgjort, och Växjö Lakers vann också andra mötet med 3-2. Senast vann Luleå med 4-2 i VIDA Arena.

Tätt och tufft alltså.

– Vi har hyfsat bra vibbar mot Luleå, säger Hellgren.

– Det kommer nog att bli lite schack och de är duktiga på schack. Det är alltid roligt att spela mot motståndare där det inte spelas så mycket efter hur man mår idag eller funderar på om det flippasset går fram eller inte - utan vi vet oavsett vilken dag Luleåspelarna har så kommer de ut och levererar sitt spel. Det är alltid tuffa matcher, men samtidigt väldigt roliga.

Matchen startar 19.00 i Coop Arena och sänds även i Canal+ Extra 2.

Du kan också se matchen på webben via Csports:

-> Se bortamatcherna på webben